Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

15 χρόνια η ίδια ιστορία δολοφονίας ζώων

Ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού Συλλόγου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 10/08/2015 - 19:56

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: την Παρασκευή 7 Αυγούστου στη φάρμα στον Κοφινά, από όπου κατασχέθηκαν τα άλογα και τα γαϊδούρια πριν δέκα ημέρες, βρέθηκε μία νεκρή κατσίκα. Όπως ακριβώς τον Ιούνιο του 2005, στη φάρμα του ίδιου ιδιοκτήτη στα Αρμόλια, όπου κατσίκες, πρόβατα και αγελάδες πέθαιναν από τις κακουχίες και τις αρρώστιες. Τότε ο ιδιοκτήτης τους είχε καταδικαστεί με πρόστιμο 400 € και φυλάκιση τεσσάρων μηνών για σωρεία παραβάσεων και παρανομιών.
   Λίγα χρόνια αργότερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κλειδούς ξεσηκώθηκαν για να τον διώξουν από την περιοχή όπου είχε εγκαταστήσει τα ζώα του. Οι άσχημες συνθήκες κράτησης των ζώων, η απερίγραπτη βρωμιά στις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις και ο κίνδυνος επιδημιών τον οδήγησαν και πάλι στο δικαστήριο και στα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων.
   Κατόπιν εγκαταστάθηκε στον Κοφινά. Από την ίδρυση του Πάρκου Εθελοντισμού και την σταδιακή αύξηση των επισκεπτών, αυξήθηκαν και οι καταγγελίες στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου με κατάληξη την παρέμβαση της Αστυνομίας, των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Δασών, την κατάσχεση των ιπποειδών και την απελευθέρωση των παρανόμως αιχμαλωτισθέντων πουλιών.
   Τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να μην επιτραπεί ποτέ ξανά στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη να αποκτήσει και να κακοποιήσει ζώα;
   Ελπίζουμε τουλάχιστον να μην επιδοτείται η επιχείρηση με κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια.
Οι φωτογραφίες 20150811Α, Β και Γ τραβήχτηκαν στις 7 Αυγούστου 2015 στον Κοφινά. Οι φωτογραφίες 20150811Δ και Ε με το νεκρό πρόβατο και την νεκρή αγελάδα τραβήχτηκαν το 2005 στα Αρμόλια.

Οι ζωντανές αγελάδες δεν είναι του ιδίου ιδιοκτήτη. Δική του είναι μόνο η νεκρή. Οι ζωντανές ανήκουν σε άλλον ο οποίος απασχόλησε και αυτός την αστυνομία με τα άλογα του που παράτησε κάτω από τη βροχή τον Ιανουάριο, στο Βαρβάσι.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 15/07/2020 - 14:06

Χρειάστηκε μια ραδιοφωνική παρέμβαση του Πολύδωρου Στείρου, Προέδρου του ΦΟΒ, ώστε να υλοποιηθεί η υπόσχεση που έδωσε τελικά ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου (!) ώστε να φτιαχτεί ο τόνος στον Ανάβατο, στην πινακίδα που βρίσκεται στην οδό Δημοκρατίας.

Επειδή χρειάστηκε και η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Χάρη Μπουρνιά, δεν ξηλώνεται με την ευκαιρία, που δήθεν ενημερώνει για τις κενές θέσεις στάθμευσης στον πάρκιγκ του Εύοδου;