15 Ιουλίου ξεκινά η μετατόπιση του παραλιακού στο Αεροδρόμιο

"Το νησί... πουλάει στους τουρίστες και όχι οι υποδομές", τόνισε ο Κώστας Μουτζούρης χαρακτηρίζοντας "δύσκολο" το φετινό καλοκαίρι
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 28/06/2021 - 13:44

«Δύσκολο» χαρακτήρισε το τουριστικό καλοκαίρι των νησιών του Βορείου Αιγαίο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης υπογραμμίζοντας ότι οι ελπίδες στρέφονται κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό.

«Η πανδημία του κορωνοϊού και οι οδηγίες που βγαίνουν από κάθε χώρα, αποτέλεσε πλήγμα για τον τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο, με τα σημάδια να είναι ενθαρρυντικά κυρίως σε Λέσβο και Λήμνο για τον εσωτερικό τουρισμό», τόνισε ο κ.Μουτζούρης.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε στις υποδομές που υπάρχουν κυρίως στην Χίο, εκτιμώντας ότι δεν αποτελούν τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

«Η Σαντορίνη δεν έχει κρηπίδωμα για τα κρουαζιερόπλοια και όμως φιλοξενεί πάνω από 600 το χρόνο. Αντίστοιχα η Πάρος και η Μύκονος διαθέτουν μικρό Αεροδρόμιο αλλά τα τσάρτερ ανεβοκατεβαίνουν καθώς το νησί… πουλάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης συμπληρώνοντας ότι η Περιφέρεια συνεχίζει τις προσπάθειες για τη βελτίωση υποδομών στην Χίο, πρωτίστως όμως για εξυπηρέτηση  των κατοίκων του νησιού.

«15 Ιουλίου έχουμε την διαβεβαίωση του εργολάβου για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την μετατόπιση του παραλιακού δρόμου, που όμως δεν θα λύσει το θέμα αν το Υπουργείο δεν προχωρήσει τα έργα στα κτίρια του Αεροδρομίου», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

15_ioylioy_xekina_i_metatopisi_toy_paraliakoy_sto_aerodromio

Σχετικά Άρθρα