25 Χρόνια Κέντρο Παιδιού Και Εφήβου!

Τρί, 16/03/2021 - 22:38

"Στις 22 Φεβρουαρίου συμπληρώσαμε 25 χρόνια, από την ημέρα που 14 επαγγελματίες ψυχικής υγείας υπογράψαμε το καταστατικό σύστασης της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου», με έδρα τη Χίο" αναφέρει σε δελτίο τύπου το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας του, ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ξεκινήσαμε, το μακρινό 1996, με θεμέλιο την Ομάδα, το μοίρασμα της γνώσης, των δυσκολιών, των προβληματισμών, των επιτυχιών, των ονείρων … και με εφόδια τη συνεχή εκπαίδευσή μας και τη διάθεση για δουλειά με πλατύ χαμόγελο και λάμψη στα μάτια.

Ξεκινήσαμε με όραμα την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών της Χίου για υπηρεσίες διάγνωσης και αποκατάστασης στους τομείς της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής και με στόχο να μη χρειάζονται οι Χιώτες να «ξενιτεύονται» για να παρέχουν ότι χρειάζονται τα παιδιά τους…

Στην πορεία το όραμα για την κάλυψη της ανάγκης στους τομείς της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής παρέμεινε ως πυξίδα και η δράση μας απλώθηκε και σε άλλα πεδία και εκτός των γεωγραφικών πλαισίων της Χίου…

Παροχή ειδικευμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής, ευαισθητοποίηση και αγωγή της κοινότητας με στόχο την εκπαίδευση στους τομείς μας και την καταπολέμηση του στίγματος, διενέργεια ερευνητικών πρωτοκόλλων, οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιλογή μας ως φορέα παροχής πρακτικών ασκήσεων από ποικίλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενεργή συμμετοχή μας σε επιστημονικά συνέδρια, ιδρυτικά μέλη επιστημονικών εταιρειών, ομοσπονδιών και δικτύων είναι κάποιες από τις δράσεις μας στη Χίο, το Β. Αιγαίο, την Αθήνα, την Ελλάδα.

Ως σήμερα έχουμε εξυπηρετήσει 8.528 παιδιά, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και έχουμε εκπαιδεύσει 1.013 άτομα, έχουμε 106 εργαζόμενους και ένα μεγάλο αριθμό εθελοντών.

Στο δρόμο μας συχνά εμφανίστηκαν δυσκολίες και αναποδιές, συνεχίσαμε και συνεχίζουμε με κίνητρο τα χαμόγελα και τα κατορθώματα των «παιδιών» μας, τα βήματα στη ζωή των ενήλικων εξυπηρετούμενων μας, τα «θέλω» μας για συνεχή προσπάθεια της κάλυψης της ανάγκης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους μας, τους εθελοντές μας, τους συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια μια και ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του, τους χορηγούς και υποστηρικτικές μας που με τον τρόπο τους βοηθούν το έργο μας να αναπτυχθεί και κυρίως τις οικογένειες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.
Θυμόμαστε από που ξεκινήσαμε και τις αρχές που θέσαμε τότε. Τα 25 χρόνια μας είναι ένας σταθμός που αξίζει να γιορτάσουμε. Είναι μία ευκαιρία να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας.

25 χρόνια Κέντρο Παιδιού και Εφήβου. 25 χρόνια φροντίδας στον άνθρωπο. 25 χρόνια και συνεχίζουμε»...
 

Πληροφορίες: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, Χίος, τηλ 2271020000, www.kpechios.gr.

Π. Σιδηροφάγη, Πρόεδρος Δ.Σ. Κέντρου Παιδιού και Εφήβου
 

Σχετικά Άρθρα