Μάγεψαν τα παιδιά τα κουκλοπαιχνιδίσματα με τον Μάιλο

ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 09/05/2024 - 10:18
Μάγεψαν τα παιδιά τα κουκλοπαιχνιδίσματα με τον Μάιλο

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η κουκλοθεατρική παράσταση που διοργάνωσε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου σε συνεργασία με την Μάγδα Βίτσιου και την Κωνσταντίνα Πλιάκα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πάνω απο 40 παιδιά  συμμετείχαν στην κουκλοθεατρική αφήγηση και εμψύχωση του παραμυθιού «Μάιλο: Ένα αστεράκι στην αυλή μας». Μέσα από την ιστορία του μικρου αστεριού αναδείχθηκε η άγνωστη και τόσο παρεξηγημένη συμπεριφορά ενός παιδιού με αυτισμό αλλά και το δικαίωμά του στην αγάπη, στη φιλία, στην αποδοχή και στην ένταξη. 

Η έκδοση του παραμυθιού "Μάιλο ένα αστεράκι στην αυλή μας" είναι μια πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» με συγγραφέα την ψυχολόγο Μαρία Καλογεράκη και εικονογράφο τον Αλέξανδρο Τζάλλα. Σκοπός του παραμυθιού είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τα χαρακτηριστικά του ατόμου με αυτισμό, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας κοινωνίας που ενσωματώνει τα άτομα με αυτισμό, ως μέλη με ίσα δικαιώματα στην αξιοπρέπεια, στην ανεξαρτησία, στην πλήρη κοινωνική συμμετοχή.

 
Με την αγορά του, βοηθάτε τον Μάιλο να ταξιδέψει σε παιδικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Μάθετε περισσότερα στο www.kpechios.org
Μάγεψαν τα παιδιά τα κουκλοπαιχνιδίσματα με τον Μάιλο
Μάγεψαν τα παιδιά τα κουκλοπαιχνιδίσματα με τον Μάιλο

Σχετικά Άρθρα