25 Μαΐου ανοίγουν στη Χίο οι αθλητικοί χώροι

1η Ιούνη πιθανά να λειτουργήσει και το Κολυμβητήριο
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 19/05/2020 - 13:17

Aπό τις 25 Μαΐου ανοίγουν για ατομική άθληση μελών αθλητικών και ερασιτεχνικών σωματείων αλλά και για τους υποψήφιους για εισαγωγή σε ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές και άλλες σχολές που απαιτούν εξέτασή τους σε αγωνίσματα καθώς και για τους υποψήφιους συνοριοφύλακες και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι αθλητικοί χώροι του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, δηλ. δημοτικό στάδιο και κλειστά γυμναστήρια.

Σε 2ο χρόνο, πιθανά από την 1η του Ιούνη, λόγω των εργασιών συντήρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ανοίξει και το Ιωνικό Κολυμβητήριο, ανέφερε το πρωί στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Γιάννης Μανάρας.

Το θέμα συζητήθηκε χθες στη διοίκηση του φορέα, μετά την ΚΥΑ που εκδόθηκε την Κυριακή για την επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Οι αθλούμενοι οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση γιατρού και παράλληλα στην είσοδό τους θα ελέγχονται και θα καταγράφονται από υπαλλήλους του νομικού προσώπου, με τον κο Μανάρα να σημειώνει ότι γι’αυτό το σκοπό θα απασχοληθούν στους αθλητικούς χώρους υπάλληλοι από άλλους οργανισμούς (πχ. Παιδικούς σταθμούς) που δεν λειτουργούν.

Ανάλογα με το ενδιαφέρον των αθλούμενων θα ανοίξουν και τα κλειστά γυμναστήρια. Ίσως, είπε, να μην λειτουργήσουν όλα.

Όσο για τον πολυχώρο της Φάρκαινας, εκεί – πάλι για ατομική άθληση- υπό χρήση θα είναι ο στίβος και τα 2 γήπεδα μπάσκετ.

 

Ακολουθεί δελτίο Τύπου του Νομικού Προσώπου που αναφέρεται σε λεπτομέρειες που αφορούν τη λειτουργία των αθλητικών χώρων:

"Ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, σύμφωνα με την απόφαση 59/2020 του ΔΣ του ΝΠΔΔ, θα επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Στάδιο Χίου.

Οι ώρες λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης είναι 9.00-12.00 και 17.00-21.00 και η είσοδος θα γίνεται από την οδό Σύλλα (απέναντι από τη δημοτική πλαζ).

Δικαίωμα εισόδου έχουν αποκλειστικά και μόνο όσοι αθλητές έχουν γεννηθεί μέχρι και 31-12-2007. Για την είσοδο αθλητών και προπονητών απαιτούνται:

  • Ιατρική βεβαίωση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στο γιατρό  το «Φύλλο Ιατρικού Ιστορικού Αθλητή/τριας» και εν συνεχεία ο γιατρός τους θα συμπληρώσει την ιατρική βεβαίωση.(Και τις δύο βεβαιώσεις θα τις βρείτε στο www.gga.gr ενότητα για τον COVID-19).
  • Για ανήλικους αθλητές υπεύθυνη δήλωση ότι ο γονέας ή κηδεμόνας τους, τους επιτρέπει να αθληθούν.
  • Οι αθλητές θα πρέπει να επιδεικνύουν την αθλητική τους ταυτότητα.
  • Για τους υποψήφιους που απαιτείται αθλητική δοκιμασία για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές, ΣΕΦΑΑ κλπ είναι  απαραίτητη η απόδειξη της συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη διαδικασία.
  • Κατά την είσοδο τους θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στον κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση καθώς και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

Η προσκόμιση των παραπάνω δικαιολογητικών και η καταγραφή των εισερχομένων και εξερχομένων στο χώρο είναι υποχρεωτική και η μη τήρηση της συνεπάγεται απαγόρευση εισόδου.

Για τυχόν ενδιαφερομένους για ατομική προπόνηση θα πρέπει να έχει προηγηθεί επικοινωνία με τη Διεύθυνση Αθλητισμού-Πολιτισμού, ούτως ώστε να διαφυλάξουμε τον προβλεπόμενο αριθμό αθλουμένων ανά εγκατάσταση.

 Ο COVID-19 έχει δημιουργήσει καινούριες συνθήκες στην άσκηση και παρακαλούμε όλους τους αθλούμενους και τους προπονητές να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που θα τους δίνονται κατά την είσοδο τους. Η σωστή εφαρμογή των μέτρων είναι αυτή που θα προστατεύσει την υγεία των αθλητών, προπονητών και εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους."

apo_tis_25_ioynioy_anoigoyn_oi_athlitikoi_horoi_me_to_kolymvitirio_na_anoigei_pithana_proto_apo_tin_1i

Σχετικά Άρθρα