Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

30 χρονος νεκρός από ηλεκτροπληξία

Δευ, 05/02/2018 - 20:39
κεραυνοβολήθηκε από διαρροή ρεύματος

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στις 7.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο 30χρονος συμπολίτης μας, με στοιχεία Βαλάντης Κουτσοβάσιλος όταν εκτελώντας οικοδομικές εργασίες στην ταράτσα του σπιτιού του στην οδό Νέας Μονής 43, η μπαλαντέζα με την οποία ηλεκτροδοτούσε προβολέα, παρουσίασε διαρροή όταν ήρθε σε επαφή με νερά, με αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί στην κυριολεξία από εκκένωση ηλεκτρικού ρεύματος. Στο συμβάν εκλήθη να συνδράμει και η Πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ με την μεταφορά του 30χρονου, που είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, στο Νοσοκομείο, απλά βεβαιώθηκε ο θάνατός του, που πρέπει να ήταν ακαριαίος. 

Προανάκριση διεξάγει το Αστυνικό τμήμα, που παράγγειλε πραγματογνωμοσύνη για τα ακριβή αίτια του θλιβερού συμβάντος.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 06/06/2020 - 19:07
φωτο αρχείου

Είναι τόσο δυνατός ο Νοτιάς στα Ψαρά, που δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τον ΠΑΦ 70 «Ρώ» του Λιμενικού Σώματος, που μετέφερε πεζοπόρο τμήμα 9 πυροσβεστών, οι οποίοι έσπευσαν προς ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, που αγωνίζονται να σβήσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι από άγνωστη αιτία σε δύσβατη περιοχή 4 χιλιόμετρα Νότια τον μοναστηριού του νησιού.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κ. Βρατσάνο πολλές ομάδες εθελοντών, με το Πυροσβεστικό όχημα του Δήμου προσπάθησαν να την περιορίσουν ανεπιτυχώς γι’ αυτό αρχικά επιχειρήθηκε βοήθεια από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

Οι ντόπιοι έκαναν καλή δουλειά μας είπε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου Σταύρος Καπελαρίδης αλλά είναι τέτοια η φύση της πυρκαγιάς, που σε συνδυασμό με τους δυνατούς Νότιους ανέμους, δεν σβήνεται χωρίς πυροσβεστικά μέσα.

Προς τούτο έχουν αποσταλεί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Θεσσαλονίκη ενώ ένα άλλο 9μελές πυροσβεστικό πεζοπόρο τμήμα επιβιβάστηκε στο Super puma, που εδρεύει στο αεροδρόμιο και αναχώρησαν για τα Ψαρά. To ελικόπτερο μάλιστα προσέδεσε κάδο και επιχειρεί κας ως... πυροσβεστικό.

Η πυρκαγιά επεκτείνεται σε μεγάλη έκταση, ευτυχώς δεν προσέγγισε το Μοναστήρι, ενώ απείλησε αρκετά μελίσσια των κατοίκων, που όμως απομακρύνθηκαν

Τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς