31 νοσηλευόμενοι από κορωνοϊό στη Μυτιλήνη, οι δυο διασωληνωμένοι!

Τρί, 24/11/2020 - 07:11

Αυξάνει καθημερινά ο αριθμός των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ασθενών, με επιπλοκές λόγω νόσησης τους από κορονοϊό.  Χθες Δευτέρα νοσηλεύονταν συνολικά 31 ασθενείς εκ των οποίων οι δυο είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης οι 29 ασθενείς έχουν καταλάβει πλέον το σύνολο των 6 κρεβατιών της Μονάδας Λοιμωδών, και τα 16 κρεβάτια της Α' παθολογικής κλινικής και μέρος των κρεβατιών της Β' παθολογικής κλινικής η οποία έχει και αυτή εκκενωθεί. Με τα συνήθη περιστατικά να νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αλλάξει το προφίλ των νοσηλευομένων με επιπλοκές από κορονοϊό. Οι νοσηλευόμενοι είναι πλέον μεγάλης ηλικίας πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες μέρες νοσηλείας απ’ ότι οι νεώτεροι ασθενείς των πρώτων ημερών.

Αυτό δείχνει επίσης ότι το σενάριο του περάσματος της νόσου από ασυμπτωματικούς νέους ασθενείς σε μεγαλύτερους, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε το παράδειγμα του χωριού Βασιλικά απ’ όπου έχουν μεταφερθεί τέσσερις από τους 29 νοσηλευόμενους και οι οποίοι είναι όλοι άνω των 60 ετών.

 

Σχετικά Άρθρα