Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

35χρονος Αφγανός ήλθε, είδε και προσπάθησε να φύγει κολυμπώντας!

Άφιξη 54 προσφύγων - μεταναστών σήμερα στις Οινούσσες
Παρ, 11/08/2017 - 09:33

Ήλθε, είδε, ταυτοποιήθηκε και αποφάσισε να φύγει κολυμπώντας!

Ο λόγος για έναν 35χρονο Αφγανό, που χθες το πρωί εντοπίστηκε  από τον Κυβερνήτη του ιστιοφόρου “BAXIMUS” , στη θαλάσσια περιοχή νότια της βραχονησίδας “ΒΕΝΕΤΙΚΟ”. Ο μετανάστης, ο οποίος είχε ως μόνο εφόδιο για το κολυμβητικό ταξίδι του μια κουλούρα(!) περισυνελέγη, καλά στην υγεία του, από τον κυβερνήτη του ιστιοφόρου ο οποίος ενημέρωσε το λιμεναρχείο Χίου και άμεσα  στην περιοχή μετέβη το ναυαγοσωστικό σκάφος στο οποίο μετεπιβιβάστηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός και μεταφέρθηκε στο λιμένα Χίου.
Ο 35χρονος Αφγανός είχε εισέλθει παράνομα στην χώρα στις 7/8/2017  με την ομάδα των 74 που διεσώθηκαν στην Αγ. Ερμιόνη και είχε ταυτοποιηθεί στο νησί μας.

Στο μεταξύ, νέα ομάδα μεταναστών και προσφύγων – 54 τον αριθμό- διεσώθησαν σήμερα τα ξημερώματα στις Οινούσσες.

Σχετικά Άρθρα

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ", ΣΤΙΣ 20.00 & 00.00, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 16.00
Δευ, 18/11/2019 - 14:01
Η διοργάνωση του πρώτου TEDx Chios παρουσιάζεται στην Αλήθεια TV

Τι είναι το TED και τι το TEDx;

Τι είναι αυτό που ενώνει 40 και πλέον ανθρώπους, άγνωστους μεταξύ τους, σε έναν κοινό εθελοντικό σκοπό: της διοργάνωσης μίας πολύπλευρης εκδήλωσης;

Πώς προέκυψε ο τίτλος «Απόπλους» για το πρώτο TEDx Chios;

Τι θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2019 στο Ομήρειο και σε ποιους απευθύνεται;

Ποιοι συνεισφέρουν οικονομικά σε μια τέτοια διοργάνωση;

Ποιοι είναι οι 12 ομιλητές, τα δρώμενα και τα εργαστήρια που κάποιος θα μπορέσει να παρακολουθήσει στη σκηνή του Ομηρείου;

Σε όλα αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα, φωτίζοντας πλήρως την πρώτη διοργάνωση TEDx Chios, απαντούν πέντε επικεφαλής ή εκπρόσωποι των ομάδων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί και δουλεύουν ακατάπαυστα εδώ και ένα χρόνο, στην εκπομπή «Η επικαιρότητα με άλλο μάτι», απόψε στην «Αλήθεια TV» (20.00 & 00.00) και σε επανάληψη την Τρίτη στις 16.00.

Το σίγουρο είναι ότι όσοι επιλέξουν την προσεχή Κυριακή να βρεθούν στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας θα ζήσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία και σίγουρα θα δουν το αύριο με άλλο μάτι.

Η διοργάνωση του πρώτου TEDx Chios παρουσιάζεται στην Αλήθεια TV