45 εθελοντές για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων

Οργανωμένη δομή για 50 αδέσποτα σχεδιάζει ο Δήμος Χίου, με πιθανή εγκατάστασή της στον Καρφά
Παρ, 10/04/2020 - 15:30

 

45 βεβαιώσεις σε εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων δόθηκαν μέχρι σήμερα από το Δήμο Χίου, με τον Αντιδήμαρχο, Γιώργο Κλιαμενάκη, να σημειώνει ότι η δράση θα συνεχιστεί για όλο το χρόνο, έχοντας εξασφαλιστεί 12.000 ευρώ για τις τροφές.

Η επόμενη διανομή τροφών στους εθελοντές αναμένεται να γίνει την Μεγάλη Παρασκευή, προκειμένου να ταϊστούν αδέσποτα στην πόλη και τα χωριά, ενώ μέριμνα υπάρχει και για τα περιστέρια της πλατείας.

Συνολικά ο Δήμος Χίου φέτος θα διαθέσει επίσης ποσό της τάξεως των 17.000 ευρώ για την κάλυψη υπηρεσιών από κτηνιάτρους για τα αδέσποτα, όπως και 20.000 ευρώ για την περισυλλογή τους, ενώ παράλληλα αναμένει την εξασφάλιση χρηματοδότησης 300.000 ευρώ (είχε γίνει μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος” που βρίσκεται σε εκκρεμότητα), προκειμένου να δημιουργηθεί οργανωμένη δομή για 40 με 50 αδέσποτα.

Ήδη, όπως είπε, στο πλαίσιο της αναζήτησης χώρων έχουν επιλεγεί τρεις εκτάσεις - στο σκοπευτήριο, στους Αγ. Σαράντα και στον Καρφά (πρώην μονάδα γουρουνιών Γιαμού) - με επικρατέστερη την τρίτη στην σειρά.

Σχετικά Άρθρα