5 εκατομμύρια ευρώ για την επανάχρηση των νερών του Βιολογικού

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 09/06/2022 - 15:56

Η επανάχρηση των νερών της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Χίου, έργο που συζητείται χρόνια τώρα, μπαίνει στην τελική ευθεία, μετά την υπογραφή σήμερα της σύμβασης αναπτυξιακού τοκοχρεολυτικού δανείου μεταξύ της ΔΕΥΑ Χίου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο, που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Τρίτσης», περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναβάθμιση της μονάδας του Βιολογικού, ώστε να επαναχρησιμοποιείται η εκροή για άρδευση του Κάμπου και των Καμποχώρων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός, το έργο το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί και με την ολοκλήρωσή του θα μπορέσει ημερησίως να εξασφαλίσει 4.000 κ.μ. νερού τα οποία θα αφαιρεθούν αντίστοιχα από τους υδάτινους πόρους που χρησιμοποιούνται σήμερα για την κάλυψη των αναγκών.

«Παράλληλα», είπε ο κος Μυριαγκός, «παρέχεται η δυνατότητα εκσυγχρονισμού της μονάδας, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια, δίνοντάς της τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των επόμενων 30 ετών».

Σχετικά Άρθρα