6 Νοσηλευόμενοι σήμερα στο Νοσοκομείο Χίου, εκ των οποίων οι 3 από τις Αμάδες

Τρί, 16/03/2021 - 09:10

Αύριο μετά τις 11 το πρώι αναμένται συνεργείο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στις Αμάδες προκεμένου να γίνουν εξετάσεις για covid 19 σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μετά την ανησυχητική εμφάνιση 11 θετικών κρουσμάτων σε 34 -τελικά- εξεταζόμενους το προηγούμενο Σάββατο.

Το παραπάνω ανέφερε στην "Αλήθεια" ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας στο Β. Αιγαίο, Παντελής Βρουλής, σημειώνοντας ότι ζήτησε από τα στελέχη του ΕΟΔΥ στη Χίο να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής, στην οποία διαμένουν αρκετοί ηλικιωμένοι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νοσοκομείο Χίου νοσηλεύονται με covid - 19 πέντε άτομα στους ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, εκ των οποίων οι τρεις είναι από τις Αμάδες, ενώ ένας ακόμη νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καλεί τους πολίτες ο αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, τονίζοντας ότι η πανδημία είναι ακόμη μπροστά μας.

Σύμφωνα με τον κ. Βρουλή υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα στην Χίο, με τον ίδιο να τονίζει ότι η έλλειψη προσωπικού στον ΕΟΔΥ, καθώς μόνο δυο κλιμάκια διενεργούν τεστ, δεν επαρκεί για να καλυφθεί όλη η Χίος.

Σχετικά Άρθρα