Άγνωστοι προκάλεσαν 2000 ευρώ ζημιά στο press container στην περιοχή της Κώμης

Τρί, 04/07/2023 - 14:32

Την έντονη αντίδραση της Υπηρεσίας Καθαριότητας προκάλεσαν οι ζημιές στο press container στην περιοχή της Κώμης, με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Παναγιώτη Αναγνώστου να δηλώνει στο «Ράδιο Αλήθεια» ότι το κόστος της επισκευής μπορεί να φτάσει και τα 2000 ευρώ.

Η Υπηρεσία ζητά από τους πολίτες να σέβονται την δημοτική περιουσία υπογραμμίζοντας ότι οι συμπεριφορές αυτές εκθέτουν τη δημόσια εικόνα του τόπου.

Ειδικότερα στο δελτίο τύπου αναφέρεται:

«Σε μια περίοδο που το νησί μας σφύζει από επισκέπτες και η διασφάλιση της δημόσιας εικόνας του επιβάλλεται ως μέγιστη προτεραιότητα όλων, ασυνείδητοι μη αντιλαμβανόμενοι τη ζημία που προκαλούν με την άθλια συμπεριφορά τους, προκαλούν φθορές και δημιουργούν προβλήματα στον τομέα της Καθαριότητας.

Πρόσφατο παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς διαπιστώθηκε στο press container στην περιοχή της Κώμης όπου άγνωστοι το κατέστρεψαν με την παράνομη ρίψη μπαζών σε αυτό θέτοντας το εκτός λειτουργίας με ότι συνεπάγεται από την εικόνα  όγκου συσσωρευμένων απορριμμάτων σε κοινή θέα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Επίσης παρατηρούνται φαινόμενα ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων  εκτός κάδων, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, πλήττοντας έτσι την εικόνα του Δήμου αλλά και υπονομεύοντας τη δημόσια υγεία.

Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της Καθαριότητας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κάτω από αντίξοες συνθήκες όμως τέτοιου είδους αχαρακτήριστες συμπεριφορές υπονομεύουν το έργο τους και αλλοιώνουν την όμορφη εικόνα του νησιού μας».

Σχετικά Άρθρα