Χίος, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Αγωνιστικό παρών Καρδαμυλιτών και στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Χίου

Στα πλαίσια των σημερινών κινητοποιήσεών τους για τη λειτουργία ολιγομελούς τμήματος στο ΕΠΑΛ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 20/09/2019 - 11:07

Στην εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Ιάσονα Καλαμπόκα, ο οποίος δολοφονήθηκε δύο ημέρες πριν την απελευθέρωση της Χίου από τους Γερμανούς, έδωσαν το παρών οι κάτοικοι των Καρδαμύλων, που για μια ακόμη φορά βρέθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν γιατί μέχρι τώρα - παρά τις δεσμεύσεις - δεν έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Παιδείας  η λειτουργία ολιγομελούς τμήματος του τομέα οικονομικών στο ΕΠΑΛ της περιοχής τους.

Έτσι εκτός της διαμαρτυρίας που έκαναν έξω από το γραφείο του Νότη Μηταράκη και της πορείας που ακολούθησε στην Απλωταριά  κατευθύνθηκαν στο άγαλμα του Ιάσονα Καλαμπόκα, όπου σήμερα ο Δήμος είχε προγραμματίσει εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 75 χρόνων  από την απελευθέρωση της Χίου .

Να σημειωθεί ότι οι Καρδαμυλίτες μετέφεραν την έντονη δυσαρέσκειά τους στον εκπρόσωπο του υπουργού Εργασίας, Βουλευτή Χίου Ν. Μηταράκη, θεωρώντας ότι εμπαίζονται με το θέμα της λειτουργίας του τμήματος και ζήτησαν επιτακτικά να προγραμματιστεί συνάντηση με την υπουργό Παιδείας λαμβάνοντας τη δέσμευση από τον Φ. Βιτέλλα ότι αυτό θα γίνει, ακόμη και με τηλεδιάσκεψη.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 20:09

Αυτή τη φορά η βροχή έδεσε με τη φωτεινότητα, τα Χριστούγεννα δέθηκαν και αυτά με τις καιρικές τους συνθήκες, το Αργέντικο έλαμψε ακόμα και κάτω από… ομπρέλες.

Έτσι παρά την βροχή, το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο έλατο φωτίστηκε, το Αργέντικο έλαμψε σε κάθε γωνιά του και περιμένει κάτω από καλύτερες συνθήκες όσοι επιθυμούν να το επισκεφθούν όλο αυτό το διάστημα των γιορτών.

Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης και η σύζυγος του, ζεστοί πάντα στην φιλοξενία τους παρέθεσαν ένα μικρό γεύμα στις αρχές και τους φίλους τους, ενώ ο Μητροπολίτης Χίου δεν παρέλειψε μαζί με τα «Χρόνια πολλά» να ευχηθεί ιδιαιτέρως στους ναυτικούς μας.

Παρόντες στην γιορτή ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης Αντιναύαρχος Λ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής και λοιπές αρχές.

to_paramythi_ton_hristoygennonargentiko_2019_christmas_fairy_tailargentiko_2019

Το γεγονός για άλλη μαι χρονιά κάλυψε εκτός των τοπικών τηλεοπτικό συνεργείο του ΑντέναΣπάνιο αλλά τρεις... Ταξίαρχοι μαζί έστω και με πολιτική περιβολή