Αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας του λιμανιού

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 31/01/2018 - 14:50

Χρόνο με το χρόνο αλλάζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες για την ασφάλεια των κεντρικών λιμένων, με αποτέλεσμα να πρέπει να εναρμονίζονται τα μέτρα ασφαλείας με τις νέες οδηγίες.

Στο πλαίσιο αυτό αλλάζουν πολλά στα μέτρα ασφαλείας και του κεντρικού λιμένα Χίου, με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου, Αντώνη Κέφη, να ξεκαθαρίζει ότι το λιμάνι είναι ήδη ασφαλές, άπλα αλλάζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες, οπότε πρέπει να γίνει και η ανάλογη προσαρμογή.

Η μελέτη που έχει κατατεθεί από το Λιμενικό ταμείο, προβλέπει  την αλλαγή των κιγκλιδωμάτων που οριοθετούν τους χώρους πρόσδεσης των πλοίων και την τοποθέτηση ηλεκτρικών πορτών ( που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες συρόμενες) ενώ αντικατάσταση θα γίνει και στις κάμερες καταγραφής που υπάρχουν.

Παράλληλα θα προταθεί η δημιουργία σημείων τελικού έλεγχου επιβατών, σύστημα έλεγχου αντίστοιχο με αυτό που υπάρχει στα Αεροδρόμια.

Το Λιμενικό ταμείο έχει υποβάλει την πρόταση αύτη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιφέρειας (σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων) και βρίσκεται σε αναμονή έτσι ώστε αν ανάψει το πράσινο φως ένταξης και χρηματοδότησης (της τάξεως των 550.000 ευρώ) να προχωρήσει στη δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου.

 

allages_sta_metra_asfaleias_sto_limani_hioy

Σχετικά Άρθρα