Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

"Άλυτο" το πρόβλημα των εξετάσεων οδήγησης

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 28/02/2019 - 13:55

«Ένιψε τας χείρας του» ο Aντιπεριφερειάρχης Mεταφορών Βoρείου Αιγαίου Γιάννης Ξενάκης, στην επίλυση του θέματος των εξετάσεων οδήγησης, που το τελευταίο χρονικό διάστημα κρατά «ομήρους» περίπου 2.000 συμπολίτες μας και όλες τις σχολές οδηγών.

«Ότι μπορούσα να κάνω ως Αντιπεριφερειάρχης το εχω κάνει, τώρα η λύση βρίσκεται στην διάθεση του υπουργείου Μεταφορών», ανέφερε σε συνέντευξη του ο κ. Ξενάκης μιλώντας με πικρία για την στάση των εκπαιδευτών απέναντι του.

Ο Aντιπεριφερειάρχης Mεταφορών αναφέρθηκε στο ιστορικό του πολύμηνου αυτού προβλήματος, υπεραμυνόμενος όλων των χειρισμών που έχουν γίνει από πλευράς περιφέρειας.

Μάλιστα αρκετές φορές αναφέρθηκε προσωπικά στον πρόεδρο των Eκπαιδευτών, Παντελή Κουνιάδη, καταλογίζοντας του πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις δηλώσεις και τους χειρισμούς του.

Παράλληλα ο κ. Ξενάκης μίλησε και για την συνάντηση που είχε με τους εκπαιδευτές, την προηγούμενη Παρασκευή, 22/02/19 χαρακτηρίζοντας την αιφνιδιαστική και για επικοινωνιακούς λόγους.

Σύμφωνα πάντως, με όσα δήλωσε ο Aντιπεριφερειάρχης Mεταφορών, κάθε ενέργεια που μπορούσε να γίνει από πλευράς περιφέρειας προκειμένου να πειστούν οι εξεταστές να πραγματοποιήσουν εξετάσεις έχει γίνει και πλέον την ευθύνη για την συνέχεια την έχει το υπουργείο.

«Δεν έχω κανένα λόγο να παραιτηθώ, όπως με παρότρυναν οι εκπαιδευτές την προηγουμένη εβδομάδα, γιατί προσπάθησα με κάθε τρόπο να πείσω τους εξεταστές να κατέβουν σε εξετάσεις, αλλά στάθηκε αδύνατο» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι έχει ήδη στείλει δυο φορές έγγραφο στο υπουργείο Μεταφορών εξηγώντας την κατάσταση και ζητώντας λύση.

Τέλος ο κ.Ξενάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσωρινά και με δίκη του παρέμβαση να έρθουν στην Χίο εξεταστές, είτε από τη Σάμο είτε από τη Μυτιλήνη.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 18:04

Προφανώς θα πρόκειται για παραδρομή, με δεδομένο και το επίπεδο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στον οποίο ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ έστειλε την παρακάτω επιστολή - διαμαρτυρία: 

 

Κύριε Πρόεδρε του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου,

 

     Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκλησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, με θέμα «την κυκλοφορία των οχημάτων στην προκυμαία της Χίου, κατά τις απογευματινές και βραδινές  ώρες, την θερινή περίοδο» ,που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

 

      Στη συνεδρίαση, ενώ είχαν προσκληθεί και καλώς, όλοι ο εμπλεκόμενοι  κρατικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, για τις επιπτώσεις της απαγόρευσης της εν λόγω κυκλοφορίας, σε κάθε έναν από αυτούς και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, παραλείψατε το δικό μας φορέα, παρά το γεγονός ότι η αρμόδια για την τελική απόφαση υπηρεσία, το Λιμεναρχείο είχε υποδείξει την πρόσκλησή μας!!

 

      Κατά τη συνεδρίαση και ενώ έγινε λόγος για την απουσία μας, υποδείξατε την παρουσία στο Δ.Σ. του κ. Πατεριμού ως εκπροσώπου των Α.με Α., ο οποίος προς τιμή του, αρνήθηκε τον ρόλο του εκπροσώπου μας, δηλώνοντας ότι βρίσκεται εκεί ως Δημοτικός Σύμβουλος.

 

      Σας  υπενθυμίζουμε ότι το σωματείο μας είναι και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής, στην οποία επίσης είστε πρόεδρος και στην οποία έχουμε ορίσει εκπρόσωπο, ως μέλος της επιτροπής με αναπληρωτή. Το σωματείο μας εξάλλου σας έχει ενημερώσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε τηλεδιάσκεψη, που αποτελεί προληπτικό μέτρο, για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού .

 

     Η συμπεριφορά αυτή απαξιώνει την κατηγορία των Α.με Α. από τη συμμετοχή τους στα κοινά και την κατάθεση των απόψεών τους,  που αφορούν στην προστασία των δικαιωμάτων τους, και για τα οποία αγωνίζονται  ενάντια σε κάθε μορφή περιθωριοποίησης  και απομόνωσης!!

 

     Ελπίζουμε  ότι έστω και εκ των υστέρων, θα λάβετε υπόψη τις απόψεις μας, οι οποίες εστιάζουν στη διατήρηση των ελεύθερων  πεζοδρομίων, των ραμπών και του οδηγού όδευσης τυφλών, και αποτελούν προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη και ασφαλή διέλευση των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες, μητέρες με παιδικά καροτσάκια, μικρά παιδιά κλπ)  και των Α.με Α. και ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό!!