Χίος, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου

"Άλυτο" το πρόβλημα των εξετάσεων οδήγησης

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 28/02/2019 - 13:55

«Ένιψε τας χείρας του» ο Aντιπεριφερειάρχης Mεταφορών Βoρείου Αιγαίου Γιάννης Ξενάκης, στην επίλυση του θέματος των εξετάσεων οδήγησης, που το τελευταίο χρονικό διάστημα κρατά «ομήρους» περίπου 2.000 συμπολίτες μας και όλες τις σχολές οδηγών.

«Ότι μπορούσα να κάνω ως Αντιπεριφερειάρχης το εχω κάνει, τώρα η λύση βρίσκεται στην διάθεση του υπουργείου Μεταφορών», ανέφερε σε συνέντευξη του ο κ. Ξενάκης μιλώντας με πικρία για την στάση των εκπαιδευτών απέναντι του.

Ο Aντιπεριφερειάρχης Mεταφορών αναφέρθηκε στο ιστορικό του πολύμηνου αυτού προβλήματος, υπεραμυνόμενος όλων των χειρισμών που έχουν γίνει από πλευράς περιφέρειας.

Μάλιστα αρκετές φορές αναφέρθηκε προσωπικά στον πρόεδρο των Eκπαιδευτών, Παντελή Κουνιάδη, καταλογίζοντας του πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις δηλώσεις και τους χειρισμούς του.

Παράλληλα ο κ. Ξενάκης μίλησε και για την συνάντηση που είχε με τους εκπαιδευτές, την προηγούμενη Παρασκευή, 22/02/19 χαρακτηρίζοντας την αιφνιδιαστική και για επικοινωνιακούς λόγους.

Σύμφωνα πάντως, με όσα δήλωσε ο Aντιπεριφερειάρχης Mεταφορών, κάθε ενέργεια που μπορούσε να γίνει από πλευράς περιφέρειας προκειμένου να πειστούν οι εξεταστές να πραγματοποιήσουν εξετάσεις έχει γίνει και πλέον την ευθύνη για την συνέχεια την έχει το υπουργείο.

«Δεν έχω κανένα λόγο να παραιτηθώ, όπως με παρότρυναν οι εκπαιδευτές την προηγουμένη εβδομάδα, γιατί προσπάθησα με κάθε τρόπο να πείσω τους εξεταστές να κατέβουν σε εξετάσεις, αλλά στάθηκε αδύνατο» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι έχει ήδη στείλει δυο φορές έγγραφο στο υπουργείο Μεταφορών εξηγώντας την κατάσταση και ζητώντας λύση.

Τέλος ο κ.Ξενάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσωρινά και με δίκη του παρέμβαση να έρθουν στην Χίο εξεταστές, είτε από τη Σάμο είτε από τη Μυτιλήνη.

i_eythyni_sto_ypoyrgeio_gia_to_zitima_ton_exetaseon_odigisis

Σχετικά Άρθρα