Το Φεβρουάριο σύσκεψη για το έργο στο λιμάνι των Καρδαμύλων

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 22/01/2024 - 16:41
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου -5 με 10 του μήνα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χίου- θα γίνει επί τόπου σύσκεψη στα Καρδάμυλα με τους εμπλεκόμενους στο έργο του λιμανιού, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών συμβούλων, για να αποσαφηνιστεί εάν το έργο υλοποιήθηκε με βάση τα προβλεπόμενα από τη μελέτη.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, με αφορμή την πρόσφατη παρέμβαση του Καρδαμυλίτη, καπετάν Αλέκου Καραμούζου, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα βάθη του λιμανιού στους χώρους πρόσδεσης δεν επιτρέπουν την προσέγγιση μεγάλων αλιευτικών σκαφών, πλην ελαχίστων, σε αριθμό πάντως μικρότερο από εκείνον που χωρούσε το λιμάνι, πριν το έργο βελτίωσης των υποδομών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο θέμα παρενέβη ραδιοφωνικά και ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της δυνατότητας του λιμανιού για την προσέγγιση μεγάλων αλιευτικών σκαφών, λέγοντας ότι οι αναφορές του καπετάν Αλέκου Καραμούζου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μελέτη έγινε από ένα από τα καλύτερα γραφεία στο συγκεκριμένο αντικείμενο και στα δύο από τα τρία σημεία πρόσδεσης σκαφών τα βάθη εξυπηρετούν στον ελλιμενισμό μεγαλύτερων αλιευτικών σκαφών (3,80 μέτρα και πάνω από 4,5 μέτρα).

«Είναι θέμα συνεννόησης του λιμεναρχείου για το πώς θα γίνεται η εξυπηρέτησή τους όταν βρίσκονται στο χώρο πολεμικό σκάφος ή σκάφος του λιμενικού», κατέληξε ο κος Ξενάκης.

Σχετικά Άρθρα