Άμεση πρόσληψη προσωπικού στο "Σκυλίτσειο" ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΕΣΝΟΧ.

Σάβ, 30/04/2016 - 07:53

Άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΕΣΝΟΧ. Σ' αυτήν επισημαίνονται:

"Ο Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων στην κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ, την επί έξι χρόνια μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά και τις ταυτόχρονες συνταξιοδοτήσεις από το 2009, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βιώνουμε την επιβάρυνση των εργασιακών συνθηκών δεδομένου της αύξησης της διέλευσης των ασφαλισμένων και μη, καθώς και του προσφυγικού.

Θεωρούμε δε ότι, με βάση το οργανόγραμμα λειτουργίας του λείπει το 40% με 50% των εργαζομένων, γεγονός που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας και την υποβάθμιση της λειτουργίας των κλινικών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας. Ενώ, Παράλληλα έχουμε την ιδιωτικοποίηση τμημάτων του Νοσοκομείου και τη λειτουργία ιδιωτικών συνεργείων σ’ αυτό.

Καθοριστικός παράγοντας του συνεχώς μειωμένου προϋπολογισμού του, που μόλις ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξημένες ανάγκες, με βάση τα στοιχεία της κίνησης ασθενών στις κλινικές επείγοντα και εξωτερικά ιατρεία.

Θεωρούμε ότι ως εργαζόμενοι δεχόμεθα βαριές επιπτώσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και οικονομικά μας δικαιώματα με βάση το κατάπτυστο 3ο μνημόνιο, αλλά και την υλοποίηση των δύο άλλων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την άμεση – εδώ και τώρα, με βάση τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν των τμημάτων και κλινικών.

Να διασφαλίζει την ασφάλεια της ανθρώπινης περίθαλψης .

Να κάνει σεβαστά τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και οικονομικά δικαιώματα του εργαζομένου.

Τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου

Το σωματείο μας θα διεκδικήσει με αγώνα την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και των δημόσιων λειτουργών."

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                            Η Γραμματέας

Ιωάννης Λαμπαδοχυτός                                                                                   Ολυμπία Κουβαρά