Ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότισσα Χίου η κα Σοφία Στάικου

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 11/11/2018 - 15:03
Επίτιμη δημότισσα Χίου η κα Σοφία Στάικου

Μία οφειλόμενη τιμή έκανε πράξη το μεσημέρι της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2018 ο Δήμος Χίου. Υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου του περασμένου Ιούλη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία των τοπικών αρχών, του Μητροπολίτη Χίου και των τριών φιλοξενούμενών του Μητροπολιτών, παρουσία του βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη και της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότισσα Χίου η κα Σοφία Στάικου. Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, που όπως η ίδια ομολόγησε μετά τη δημιουργία του Μουσείου Μαστίχας στο Πυργί, οι δεσμοί πλέον που την ενώνουν με το νησί μας είναι ισχυροί και ακατάλυτοι.

Στη λιτή τελετή που έγινε μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό, απουσίαζαν ο Γ.Γ. Ναυτιλίας, Διον. Τεμπονέρας, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση όπως και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης απουσίαζαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιποίτευσης του δημοτικού συμβουλίου. Παρούσα βεβαίως σύσσωμη η διοίκηση της Ε.Μ.Χ. με τον νυν και τους δύο πρώην Προέδρους της, πολλά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς από την Αθήνα και τη Χίο, καθώς και ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, αναφέρθηκε στην προσφορά του Ιδρύματος μέσω του Μουσείου αλλά και άλλων δράσεων στον πολιτισμό του νησιού μας, εξαίροντας ταυτόχρονα την προσωπικότητα της Προέδρου του, ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. την ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα συνεισφορά της θεωρώντας δεδομένο το ενδιαφέρον της και στο μέλλον, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου διάβασε την απόφαση του Σώματος και το σκεπτικό ανακήρυξης της κας Σοφίας Στάικου σε επίτιμη δημότισσα Χίου. Η ίδια στη συνέχεια συγκινημένη αποδέχθηκε την τιμή, που της έγινε μάλιστα μια τέτοια μέρα, σαν την 11η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο πώς εύκολα ή δύσκολα το όραμά της με τη δημιουργία 9 θεματικών Μουσείων ανά την Ελλάδα έγινε πράξη, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους όσοι εδώ στη Χίο συμπορεύτηκαν μαζί της και τη βοήθησαν να ξεπεράσει τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν.

Επίτιμη δημότισσα Χίου η κα Σοφία Στάικου
Επίτιμη δημότισσα Χίου η κα Σοφία Στάικου
Επίτιμη δημότισσα Χίου η κα Σοφία Στάικου
Επίτιμη δημότισσα Χίου η κα Σοφία Στάικου
Επίτιμη δημότισσα Χίου η κα Σοφία Στάικου
Επίτιμη δημότισσα Χίου η κα Σοφία Στάικου

Σχετικά Άρθρα