Ανακοίνωση του Κέντρου παιδιού και Εφήβου για τον θάνατο του καθηγητή Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

Παρ, 09/11/2018 - 18:36

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του καθηγητή Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, εκτιμώντας το ήθος, την προσφορά του και το έργο του στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση στην Ελλάδα και σε ένδειξη πένθους, το Δ.Σ. του "Κέντρου Παιδιού και Εφήβου" συνήλθε εκτάκτως αποφασίζοντας, μεταξύ άλλων, την δημοσίευση του συνημμένου ψηφίσματος στον τοπικό τύπο.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Νο 439

Της Συνέλευσης των Μελών του Δ.Σ. της Α.Μ.Κ.Ε. «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».

Σήμερα ημέρα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 12.30 μμ, στα γραφεία της Εταιρείας συνήλθαν τα μέλη του Δ.Σ. σε συνέλευση.

Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του καθηγητή Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, εκτιμώντας το ήθος, την προσφορά του και το έργο του στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση στην Ελλάδα και σε ένδειξη πένθους,  το Δ.Σ.  αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

• Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του
  • Να παραστούν εκπρόσωποί του στην εξόδιο ακολουθία
  • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντα
  • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο της Χίου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία μίας σύγχρονης ψυχιατρικής σκέψης με παραμέτρους κοινωνικές, ψυχολογικές και ψυχαναλυτικές, συμβάλλοντας στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση θεωρητικά και πρακτικά.

Αποτελεί τιμή μας το γεγονός ότι υπήρξε δάσκαλος και εμπνευστής των δημιουργών του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου καθώς και μελών της διεπιστημονικής του ομάδας. Δίπλα του γνώρισαν τις αρχές της Κοινοτικής και Κοινωνικής  Ψυχιατρικής και κυρίως την αξία της εφαρμογής τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ψυχικά πασχόντων και την ισότιμη ένταξη τους στην κοινωνία . Η  συνεχής του υποστήριξη στα πρώτα μας βήματα συνέβαλε στη δημιουργία του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο.

Αισθανόμαστε τυχεροί που οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου είχαν τον εκλιπόντα ως πρώτο επόπτη της διεπιστημονικής ομάδας και ταυτόχρονα για την εκπαίδευση που έλαβαν πλάι του στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Φωκίδας.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις αξίες του, τιμώντας το όραμά του.

Σφραγίδα στρογγυλή Σφραγίδα στρογγυλή

Υπογραφή Βιβής σκέτη Υπογραφή Βιβής σκέτηΗ Πρόεδρος

Π. Σιδηροφάγη

22222222 22222222Η Αντιπρόεδρος