Ανανδρη επίθεση των ΜΑΤ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου
Δευ, 04/04/2016 - 18:51

Για την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον κατοίκων της Χίου

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εναντίον των κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για τη μετατροπή της περιοχής τους ξανά σε φυλακή-γκέτο για τους πρόσφυγες.

Διαφωνούμε φυσικά κάθετα με τον ρατσιστικό, διχαστικό τόνο που έδιναν κάποιοι ελάχιστοι στη διαμαρτυρία, ωστόσο η βία των ΜΑΤ ήταν απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και κατακριτέα. Τεράστιες ευθύνες έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία αυτές τις εντολές έχει δώσει στους πραιτοριανούς της, προκειμένου να προωθήσουν την άθλια αντιπροσφυγική πολιτική της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σοβαρές ευθύνες έχει και η αστυνομική δ/νση Χίου υπό τις διαταγές της οποίας έγινε η κατάπτυστη επιχείρηση των ΜΑΤ, αλλά και η τοπικοί άρχοντες της Περιφέρειας και του Δήμου που σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου παρακολουθούν αμέτοχοι τα όσα γίνονται, βάζοντας πλάτη στην ουσία στην άθλια κυβερνητική πολιτική.

  • Απαιτούμε να διωχθούν οι υπεύθυνοι της επίθεσης και να λογοδοτήσουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.
  • Ο χιώτικος λαός να μην αφήσει το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο να μολύνει την ψυχή του.
  • Καμιά απέλαση πρόσφυγα.
  • Να φύγουν άμεσα για τις χώρες προορισμού που επιθυμούν.
  • Κατάργηση των Συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο που μετατρέπουν τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.
  • Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους σύμφωνα και με τις συμβάσεις του ΟΗΕ.

 

Σχετικά Άρθρα