Αναζητούνται τα 500.000 ευρώ του Υπ. Μετανάστευσης για την τουριστική προβολή

Θα διερευνηθεί από την Οικονομική Υπηρεσία αν έχουν μπει σε λάθος κωδικούς, απαντά ο Κώστας Βεργίνας
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 26/02/2024 - 14:10

Τις 500.000 ευρώ, που δόθηκαν από το υπουργείο Μετανάστευσης για την τουριστική προβολή της Χίου αναζητά η Δημοτική Αρχή Μαλαφή με τον Δήμαρχο να τονίζει σε δηλώσεις του ότι τα χρήματα ήρθαν τον Αύγουστο του 2022, όπως φαίνεται και στο αντίστοιχο ΦΕΚ.

Ο Δήμαρχος Χίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα αυτά ήταν για να γίνει προγραμματική σύμβαση του Δήμου Χίου και του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της Χίου όμως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή διέθεσε το μεγαλύτερο μέρος τους σε κωδικούς τεχνικών έργων.

«Αναζητούμε υπόλοιπα από διάφορους κωδικούς έτσι ώστε να συγκεντρώσουμε ένα ποσό, μικρότερο αισθητά, για να κάνουμε νέα προγραμματική σύμβαση με τον ΕΟΤ», είπε ο κ. Μαλαφής.

Στον αντίποδά ο τέως Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι η προγραμματική σύμβαση με τον ΕΟΤ δεν εγκρίθηκε από την επίτροπο καθώς είχε ασάφειες στην περιγραφή του αντικειμένου ενώ αναφορικά με το ποσό των 500.000 ευρώ ξεκαθάρισε ότι «η Οικονομική Υπηρεσία θα διερευνήσει αν έχουν μπει σε άλλους κωδικούς και το επόμενο διάστημα αυτό θα διορθωθεί».

anazitoyntai_ta_500_000_eyro_toy_yp_metanasteysis_gia_tin_toyristiki_provoli

Σχετικά Άρθρα