Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο hotspot στη Μόρια

Δευ, 10/07/2017 - 17:15

Ενταση και επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hotspot) προσφύγων Λέσβου στη Μόρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα μεταναστών κατευθύνθηκε στο προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ) που λειτουργεί μέσα στο hotspot, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης.

Στο προαναχωρησιακό κέντρο που βρίσκεται σε ειδικά περιφραγμένο χώρο εντός του καταυλισμού παραμένουν σε περιορισμό οι μετανάστες των οποίων το αίτημα για άσυλο έχει απορριφθεί και σε δεύτερο βαθμό, οπότε πρόκειται να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να παρέβουν και δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, οπότε και απάντησαν με χρήση χημικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ", ήδη έχουν καεί δυο μεγάλες σκηνές.

Ομάδες μεταναστών δεν επιτρέπουν στην Πυροσβεστική να μπει μέσα στο hotspot. Μάλιστα, τα στελέχη της πυροσβεστικής αποχώρησαν από το χώρο όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες η κατάσταση στον καταυλισμό είναι ανεξέλεγκτη.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 18:01

Δεν ξέρουμε τι θέλει να πεί ο Δήμος με το παρακάτω δελτίο τύπου, που μας έστειλε, εκτός από το επαναβεβαιώσει την παροιμία "πονάει δόντι κόβει κεφάλι".

Ότι επικινδυνότητα και να υπάρχει οι δρόμοι δεν κόβονται.

Τρία χρόνια έχουν κόψει δρόμο προς τα Οθωμανικά Λουτρά!

16 μήνες έχουν κόψει την Ευστρ. Αργέντη!

Ένα χρόνο σχεδόν ανέχονται την παρανομία του Νοσοκομείου να έχει κόψει τμήμα της Μιχ. Λιβανού έξω από το παλιό Μαιευτήριο!

Ας βρούν άλλη τεχνική λύση, οι δρόμοι δεν κόβονται.

Ακολουθεί το έγγραφο που προσπαθεί να διακιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το από 26/06/2020, αρ.πρωτ.ΥΠΠΟ/ΓΔΑΜΤΕ/ΥΝΜΤΕΒΑ/210534/25614/1001 έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, σχετικά με την επικινδυνότητα ετοιμόρροπου κτίσματος στην οδό Αννας  Κομνηνής 3 στο Φρούριο Χίου, η Δ/νση Τ.Υ.Δ.Χίου προχώρησε στην απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων ,προς αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων σε περιοίκους και πεζούς.

Το παρόν έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και στον ιδιοκτήτη, ο οποίος καλείται για την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.