Ανοίγει από τον Οκτώβριο το Κολυμβητήριο... αλλά κλείνει Απρίλη του '22

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΝΤΕΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 21/09/2021 - 13:07

Μέσα στον Οκτώβρη -χωρίς να μπορεί επακριβώς να προσδιορίσει εντός ποιου δεκαημέρου θα γίνει αυτό- θα επαναλειτουργήσει το Ιωνικό Κολυμβητήριο, το οποίο όμως θα πρέπει να κλείσει ξανά από τον Απρίλη του 2022 ώστε να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου για τις νέες τέντες στις δύο πισίνες.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Γιάννης Μανάρας, σε συνέχεια των όσων κατήγγειλαν προ ημερών από την «Πρωτοβουλία» οι Μανώλης Βουρνούς, Παντελής Καμπούρης και Νίκος Λαμπρινούδης μιλώντας για ολιγωρία και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την ολοκλήρωση του έργου νωρίτερα ώστε να αποδοθεί προς χρήση το κολυμβητήριο.

Ο κος Μανάρας ενημέρωσε ότι το Νομικό Πρόσωπο δεν εμπλέκεται άμεσα στο έργο, αφού η σύμβαση του αναδόχου έχει υπογραφεί με το Δήμο Χίου και τελεί υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας, η οποία οφείλει -όπως είπε- με βάση την ισχύουσα νομοθεσία να κάνει αποδεκτό το αίτημα του αναδόχου για 6μηνη παράταση.

Με δεδομένο το παραπάνω, σημείωσε ότι  τον Απρίλη του 2022 θα γίνει εγκατάστασή του για την αποξήλωση των παλαιών τεντών και την εγκατάσταση των νέων, διαδικασία που θα διαρκέσει για 2 περίπου μήνες.

Βέβαια το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι υποχρεώσεις των ομάδων είναι αρκετές και το να τεθούν εκτός κολυμβητηρίου είναι ένα γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα, με τον κο Μανάρα να αναφέρει ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να γίνει το καλύτερο δυνατό και το έργο να εκτελεστεί με τη μικρότερη δυνατή όχληση.

Σημειώνεται ότι το έργο για τις τέντες είναι της τάξεως των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα στο «Ιωνικό» εκτελείται και έργο θερμομόνωσης το οποίο όπως ανέφερε προχωράει κανονικά. Ωστόσο -όπως είπε- η επιστροφή των αθλούμενων στο κολυμβητήριο τον επόμενο μήνα θα εξαρτηθεί και από την πορεία εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου και κυρίως από την τοποθέτηση των κουφωμάτων.

anoigei_apo_ton_oktovrio_to_kolymvitirio_alla._kleinei_aprili_toy_22

Σχετικά Άρθρα