Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Άνοιξε η νέα μονάδα του ΚΕΘΕΑ στη Χίο

Τετ, 08/11/2017 - 13:19

Άνοιξε το νέο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ στη Χίο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για υπηρεσίες υποστήριξης που αφορούν τους ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης και τις οικογένειές τους.

«Το Κέντρο», αναφέρει δελτίο Τύπου, «έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο νησί, καθώς είναι η πρώτη εξειδικευμένη υπηρεσία που δημιουργείται στη Χίο για την υποστήριξη όσων αντιμετωπίζουν, σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο, πρόβλημα με τη χρήση αλκοόλ, παράνομων ουσιών, τα τυχερά παιχνίδια ή το διαδίκτυο.»

Όπως σημειώνεται, σε ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, το Κέντρο παρέχει  δωρεάν, με σεβασμό στο απόρρητο και χωρίς λίστες αναμονής:

  • Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων ανάλογα με τις ανάγκες τους.
  • Αξιολόγηση της κατάστασης του ατόμου για τον θεραπευτικό σχεδιασμό.
  • Κινητοποίηση και προετοιμασία για ένταξή στην κύρια φάση θεραπείας.
  • Μείωση της βλάβης
  • Υποστήριξη των οικογενειών.
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα χρήσης και εξάρτησης.

Το Κέντρο στελεχώνεται από εξειδικευμένο θεραπευτικό προσωπικό και ανήκει στο δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, που δραστηριοποιείται στον Πειραιά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΚΕΘΕΑ -Συμβουλευτικό Κέντρο Χίου

Ροδοκανάκη και Παράσχου 4, 82100 Χίος

Τηλ. 22710-83027

e-mail: chios@kethea-nostos.gr

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 8πμ-4μμ

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 12:18

Διακοπές εθελοντικής εργασίας στα μονοπάτια της  βόρειας Χίου διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η δράση που γίνεται με την στήριξη του Δήμου Χίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο «φίλοι μονοπατιών Χίου».

Η διαμονή των εθελοντών θα γίνει  στο οργανωμένο κατασκηνωτικό  προσκοπικό κέντρο “Μάναγρος” της Π.Ε Χίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην παραλία του Μάναγρου.

Η  προσπάθεια των εθελοντών του Βριλησσού περιλαμβάνει καθαρισμό, σηματοδότηση και ψηφιακή καταγραφή των μονοπατιών της Χίου και   στοχεύει στην ανάδειξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος , που δίνει στο νησί συγκριτικό  πλεονέκτημα στον τομέα του περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού.

Η ομάδα των 25 εθελοντών θα φτάσει  στην Χίο νωρίς το πρωί το Σάββατο 1/8 και θα αναχωρήσει την Τρίτη  11/ 8. Οι εθελοντές θα δουλέψουν σε 2 ομάδες στην περιοχή της Αμανής.

Ο ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ ιδρύθηκε το 2000,έχει έδρα τα Βριλήσσια και ασχολείται με τα σπορ της υπαίθρου(πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδήλατο).

Η εθελοντική δράση του συλλόγου στα μονοπάτια ξεκίνησέ  το 2005  στην Ικαρία και συνεχίστηκε με συνέπεια κάθε χρονιά τα τελευταία 15 χρόνια.

Η ομάδα του Βριλησσού έχει καθαρίσει και αναπαλαιώσει μονοπάτια- σε συνεργασία με νησιωτικούς δήμους κ τοπικούς συλλόγους-στην Ικαρία(3 συνεχόμενες χρονιές), Πήλιο, ανατολικό Ζαγόρι, Κάρπαθο, Πάρο, Λέσβο, Νάξο, Σκιάθο, Κέρκυρα ,Ρόδο, Φούρνους Ικαρίας κ Θύμαινα, Καστελόριζο και Τήλο.

Αρχηγός της ομάδας των εθελοντών  του Βριλησσού είναι ο  Διαμαντής Παπαδόπουλος τηλ 6977766675

vrilissos_ethelontiki_ergasia_paros_2016