Αντιδράσεις από Νύκτα, Καραβασίλη και Σκούφαλο για την νέα αφαλάτωση στο Βροντάδο

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 24/05/2021 - 14:49

Την έντονη αντίδραση των αντιπολιτεύσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της ΔΕΥΑΧ για εκ περιτροπής υδροδότησης του Βροντάδου καθώς και η πρόθεση για εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή «Τρεις Μύλοι».

Σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο της «Συμμαχίας Αξιών» Νίκο Νύκτα η συγκεκριμένη μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί στην περιοχή του Θόλους και όχι στην είσοδο του Βροντάδου προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Παράλληλα ο κ. Νύκτας χαρακτήρισε απαράδεκτη την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ που καλεί του κατοίκους να προμηθευτούν ντεπόζιτα προκείμενου να έχουν νερό.

«Ο Βροντάδος μέχρι το 2019 δεν είχε κανένα πρόβλημα στην υδροδότηση» ανέφερε ο κ Νύκτας.

Για «απειλές» της ΔΕΥΑΧ προς τους κατοίκους του Βροντάδου, που αντιδρούν στην τοποθέτηση της μονάδας αφαλάτωσης, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί μια δημοτική εταιρεία να λέει στους κατοίκους να προμηθευτούν ντεπόζιτα γιατί δεν θα έχουν καθημερνά νερό.

Αν και είμαστε αντίθετοι στην υδροδότηση μέσω αφαλατώσεων εν τούτοις στην συγκεκριμένη περίπτωση στηρίξαμε την πρόταση για την εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης για την υδροδότηση του Βροντάδου στο Θόλος, ανέφερε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μάρκος Σκούφαλος επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση της  ΔΕΥΑΧ που με την κάλυψη, όπως ανέφερε, της Δημοτικής Αρχής, επιμένει να εγκαταστήσει την μονάδα αφαλάτωσης παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

 

antidraseis_gia_tin_nea_afalatosi_sto_vrontado

Σχετικά Άρθρα