Αντίθετοι με την διεύρυνση ωραρίου οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 13/10/2022 - 14:02

Την κινητοποίηση των εργαζομένων στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς προκάλεσε το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργία τους με την ΠΟΕ-ΟΤΑ να πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χίου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Χίου προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεση τους με αυτό το ενδεχόμενο, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει και η ομηρία των δεκάδων συμβασιούχων.

«Το ωράριο δεν γίνεται να μεταφερθεί μέχρι της 5.30 το απόγευμα καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν, αλλά ταυτόχρονα καταστρατηγείται και ο ρόλος της ομογένειας μιας και οι γονείς θα περνούν ελάχιστες ώρες με τα παιδιά τους», ανέφερε η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μίνα Χριστοφή καλώντας και τους γονείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Στο ίδιο πλαίσιο και η δήλωση της Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κλαίρης Κωστάλα, που ήταν στην κινητοποίηση των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι «καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές καθώς φέρνουν υποβάθμιση των παιδικών σταθμών».

Στον σημαντικό ρόλο των συμβασιούχων εργαζομένων  για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών του ΝΠΔΔ αναφέρθηκε στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης αλλά και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιάννης Μανάρας που τόνισαν ότι θα εξαντληθεί κάθε νομικό μέσο για την παραμονή τους προσθέτοντας ότι «είμαστε συμπαραστάτες στην διεκδίκηση σας για μόνιμη εργασία».

 

 

antithetoi_me_dieyrynsi_orarioy_oi_ergazomenoi_stoys_paidikoys_stathmoys

Σχετικά Άρθρα