Από αύριο στα φαρμακεία της Χίου self test και rapid test

Tα self test θα δίνονται σε πρώτη φάση μόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείων
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 06/04/2021 - 12:12
Ηχητικό απόσπασμα: 

Από αύριο και στα φαρμακεία της Χίου αναμένεται να δίνονται self test αποκλειστικά σε πρώτη φάση μόνο σε μαθητές και καθηγητές λυκείων, που θα προσέρχονται στο φαρμακείο και θα δίνουν τον ΑΜΚΑ τους.

Όπως είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, Ελένη Δαμαλά, τα τεστ θα διενεργούνται εκτός φαρμακείων και οι εξεταζόμενοι σε περίπτωση που βγουν θετικοί στην covid 19 θα ενημερώνουν τον ΕΟΔΥ ο οποίος θα τους κατευθύνει για περαιτέρω έλεγχο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα τεστ θα χορηγούνται δωρεάν.

Αντίθετα, έναντι αντιτίμου, όποιος άλλος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να λαμβάνει από τα φαρμακεία rapid test, το οποίο επίσης θα διενεργεί μόνος του.

Στο μεταξύ ο θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα. Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς . Όλα τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθειά των self tests. O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά.

apo_ayrio_sta_farmakeia_tis_hioy_self_test_kai_rapid_test

Σχετικά Άρθρα