Από το Ειρηνοδικείο στο Πρωτοδικείο το επόμενο διήμερο για το Θόλος

Αύριο τα ασφαλιστικά του υπουργείου κατά του Δήμου την Τετάρτη τα ασφαλιστικά του Δήμου κατά του υπουργείου
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 28/02/2022 - 13:16
Ηχητικό απόσπασμα: 

Από το Ειρηνοδικείο στο Πρωτοδικείο θα κινούνται αύριο και μεθαύριο οι παράγοντες του δήμου και του Υπουργείου Μετανάστευσης που έχουν επιφορτιστεί με το δικαστικό κομμάτι της νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Θόλους.

Αύριο στη 1 το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και η προσωρινή διαταγή που έχει καταθέσει εναντίον του Δήμου Χίου το Υπουργείο διότι - όπως υποστηρίζει- δεν έχει πρόσβαση στην έκταση του ελληνικού δημοσίου -κατ΄αυτό- στην οποία έχει χωροθετήσει τη νέα δομή. 

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο Πρωτοδικείο θα εκδικαστούν - μετά από δύο αναβολές κι αφού δεν βρέθηκε από τον περασμένο Νοέμβρη, που ξεκίνησε η διαδικασία λύση στο όλο ζήτημα- τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Δήμος εναντίον του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Κατά το Δήμο, το επίμαχο οικόπεδο δεν είναι του ελληνικού δημοσίου αλλά ιδιοκτησία του, οπότε δεν πρέπει να γίνουν εργασίες στην περιοχή.

Ο Κώστας Βεργίνας, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, μιλώντας στο Ράδιο "Αλήθεια" εξήγησε τη δικαστική πτυχή όλης αυτής της υπόθεσης και εκτίμησε προσωπικά, ότι αύριο δεν θα εγκριθεί η προσωρινή διαταγή που ζητά το υπουργείο. 

Σχετικά Άρθρα