Από την Απλωταριά σε ένα… ερειπιώνα

«Φτού και βγαίνω» νέα ένθετη εκπομπή στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV 
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 24/01/2021 - 19:38

Κατακαθισμό… δεν έχουμε.

Θυμόσαστε το «κρυφτό» που παίζαμε μικροί;

Ε, είπαμε να το ξαναπαίξουμε μεγάλοι. Και όπως μικροί γνωρίζαμε αθέατες γωνιές, ελάτε να βάλουμε μαζί ένα στοίχημα, να γνωρίσουμε γωνιές της Πόλης, που περνούν αθέατες, τις προσπερνούμε ή απλά δεν τις γνωρίζουμε.

Ελάτε να πάμε κόντρα στην ταχύτητα και να περπατήσουμε μαζί σε δρόμους και δρομάκια, που είτε έχουν την δική τους ιστορία ή ιστορία είναι η ίδια η ύπαρξη τους, που πολλές φορές περνάει αθέατη.

Ελάτε λοιπόν να ξεκινήσουμε από την Απλωταριά και να στρίψουμε μέσα στο στενό, που βρίσκεται στο περίπτερο, που συναντάμε στο μέσο του εμπορικότερου δρόμου της Πόλης.

Πάμε στοίχημα, ότι θα εκπλαγούμε αφού λίγα μέτρα από εκεί που περνάμε χιλιάδες φορές κρύβεται ένας… ερειπιώνας;

Εκεί μας οδηγεί η πάροδος Γεωργίου Π. Μουτάφη, ποιητή του μεσοπολέμου, πράγμα που χρειάζεται να το μαντέψει κανείς, αφού καμιά δημοτική αρχή δεν αξιώθηκε να κάνει το… απλό, να προσθέσει κάτω από το τιμώμενο όνομα μιας οδού, έστω μια πληροφοριακή λέξη γι’ αυτό.

Αν συνεχίσουμε ίσια θα βρεθούμε σε αδιέξοδο, περικυκλωμένοι από άχαρα ντουβάρια πολυκατοικιών, που ίσια – ίσα ξεχωρίζει κανείς μια χαραμάδα ουρανού.

Αν όμως στρίψουμε αριστερά ένας μακρύς διάδρομος θα μας οδηγήσει σε ένα αθέατο ξέφωτο, που κάποτε φιλοξενούσε σπίτια, από τα οποία ένα μετά βίας στέκεται όρθιο.

Εικόνες εγκατάλειψης, σκουπίδια, σαβούρες, δυό κότες που βολτάρουν, δίπλα μεγάλες πολυκατοικίες και στη μέση ένας χώρος, που αν αξιοποιούνταν θα μπορούσε να μας οδηγεί σε ένα χώρο ήπιας εστίασης, που αν μπορεί κανείς να ξεκουράζεται λίγα μέτρα από τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Πόλης.

Αντ’ αυτού εικόνες εγκατάλειψης, απογοήτευσης, εικόνες ντροπής.

Στο χέρι μας είναι αν τις αλλάξουμε. Αρκεί να υπάρξει μια δημοτική ας πούμε πρωτοβουλία, κατ΄αρχήν να καθαριστεί ο χώρος και μετά να αξιοποιηθεί σαν μια ανάσα και μάλιστα δίπλα στην πολύβουη Απλωταριά.

ftoy_kai_vgaino_apo_tin_aplotaria_se_ena._ereipiona

Σχετικά Άρθρα