Χίος, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Από την Ίο στη Χίο ακτινολογικό μηχάνημα στο ΠΕΔΥ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 30/10/2017 - 13:52

Προσεχώς και ακτινογραφίες στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ στη Χίο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Δ/ντής του, Νίκος Ταναϊνης.

Όπως είπε, μετά από αίτημά τους, βρέθηκε προς χρήση ακτινολογικό μηχάνημα (φωτογραφία αρχείου), το οποίο από την Ίο θα σταλεί στην Χίο.

«Στο κτήριο, στο πρώην ΙΚΑ που στεγαζόμαστε, ο χώρος είναι έτοιμος για την εγκατάσταση του μηχανήματος και ελπίζουμε σ’ ένα μήνα ότι θα μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε», είπε ο κ. Ταναϊνης και πρόσθεσε ότι μετά από αίτημα του ουρολόγου, Γ. Γκολέμη, έχει ζητηθεί και μηχάνημα υπερήχων.

Ήδη στο ΠΕΔΥ επέστρεψαν 4 γιατροί, ο ακτινολόγος κ. Καστής, ο ορθοπεδικός κ. Μακρίδης, ο ουρολόγος κ. Γκολέμης και αναμένεται η μικροβιολόγος κα Πολιτάκη, ενώ – όπως είπε ο δ/ντής της τοπικής μονάδας- επίκειται επαναπροκήρυξη θέσεων γιατρών στο πλαίσιο του νέου θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας, μιας και στην πρώτη το ενδιαφέρον περιορίστηκε για τη Χίο μόνο σε μια αίτηση !

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΔΥ

Σχετικά Άρθρα

Από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου
Παρ, 21/09/2018 - 16:40

Προειδοποιητικές – είναι στην παρούσα φάση – οι βολές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, σε κυνηγούς που, όπως καταγγέλλει,  αφήνουν παρατημένα ώρες τα σκυλιά τους μέσα στα «σπιτάκια» των αυτοκινήτων τους. Αφού θυμίζει ότι αυτό απαγορεύεται, επισημαίνει ότι το πρόστιμο σ’αυτές τις περιπτώσεις είναι 30.000 ευρώ.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Τους δύο-τρεις πρώτους μήνες αφού ξεκινήσει το κυνήγι και ενώ ακόμα κρατούν οι ζέστες, βλέπουμε συνεχώς κυνηγούς να πίνουν τον καφέ τους ή να τρώνε στα χωριά μετά το κυνήγι. Ουδέν μεμπτόν!!!

Συγχρόνως όμως βλέπουμε και τα αυτοκίνητα κάποιων απ’ αυτούς με τα σπιτάκια των σκύλων τους παρατημένα ώρες μέσα στον καυτό ήλιο, με τα ζώα μέσα, 3 ή και 4 σκυλιά μαζί στριμωγμένα, χωρίς χώρο να κινηθούν, χωρίς νερό να πιούν, με εντελώς ανεπαρκή αερισμό!!!!

Έχουν ενημερωθεί τα μέλη των δύο Κυνηγετικών Συλλόγων  που δραστηριοποιούνται στο νησί  ότι  σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 ΦΕΚ Α-15/2-2-2012 και την Εγκύκλιο1969/100521, 14/8/2013 αυτό αποτελεί παθητική κακοποίηση ζώου, και επιφέρει πρόστιμο 30.000 Ευρώ για κάθε ζώο; Έχουν ενημερωθεί ότι η άγνοια νόμου επίσης επιφέρει πρόστιμο;

Οι θηροφύλακες και η Αστυνομία που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων και γνωρίζουν τη νομοθεσία, μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσουν να κάνουν έστω συστάσεις πριν την επιβολή των ανάλογων προστίμων;

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου δεν μπορεί να αδιαφορήσει σε ότι συμβαίνει γι αυτό καλεί τα μέλη και των δύο Κυνηγετικών Συλλόγων να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, πριν οι εθελοντές κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και πράξουν το αυτονόητο».