Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Aπόδοση φόρου τιμής στον υπολοχαγό Ιάσονα Καλαμπόκα

Εκδήλωση την Παρασκευή, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 75 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου
Τετ, 18/09/2019 - 15:41

Με τη συμπλήρωση 75 χρόνων  από την απελευθέρωση της Χίου και την αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων από το νησί μας στις 10/09/1944, ο Δήμος Χίου σε απόδοση φόρου τιμής στον Υπολοχαγό Ιάσονα Καλαμπόκα, ο οποίος δολοφονήθηκε δύο μέρες πριν την απελευθέρωση, οργανώνει εκδήλωση τιμής την Παρασκευή στις  11:00 π.μ. στον χώρο του ανδριάντα του, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα.

Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα εκφωνηθεί ομιλία από τον Παντελή Μωϋσάκη, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 18:43

 Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Π. Αναγνώστου, τιμώντας την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου διοργανώνει την Τρίτη 9/6 από τις 10.00 π.μ.  εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών της Πόλης  από την Κεντρική Πλάζ στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Χίου μέχρι την ακτή του Αεροδρομίου. 

 Καλούνται οι πολίτες και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συγκεντρωθούν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην Πλάζ Ναυτικού Ομίλου όπου και θα ξεκινήσει ο καθαρισμός.

Στη συγκεκριμένη δράση θα συμμετάσχει σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Ποσειδών».