Άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον του Κάμπου το «Καλουτάς»

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ-ΣΠΙΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΟΚ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 29/09/2022 - 14:52

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου στη Χίο, βρέθηκε η συζήτηση για την αξιοποίηση του κτηρίου «Γ.Καλουτάς» στον Κάμπο.

Τόσο η περιφερειακή αρχή όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέθεσαν την προθεσή τους για αξιοποίηση του κτηρίου, ενώ δεν έλειψαν και οι προτάσεις από συλλόγους και ιδιώτες.

«Να αξιοποιηθεί με γνώμονα την εκπαίδευση νέων κυρίως στον αγροτικό τομέα», ανέφερε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου Αγλαϊα Κυρίτση, προσθέτοντας ότι η πρόταση του Πανεπιστήμιου Αιγαίου για παραχώρηση του «Καλουτάς» δεν έχει επαρκή στοιχεία για να ενημερωθεί πλήρως το Σώμα για τους όρους και τις προοπτικές.

«Το «Καλουτάς» μπορεί να έχει μια λειτουργία υποστηρικτική για τα θέματα του Κάμπου μέσω και του Πανεπιστημίου Αιγαίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμπαράταξη πολιτών» Γιάννης Σπιλάνης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Φιλοπροόδου Ομίλου Κάμπου Μαργαρίτα Μαρτάκη τόνισε ότι η αξιοποίηση του «Καλουτάς» είναι ένα θετικό βήμα αλλά καλό θα ήταν η πρόταση που θα επιλεγεί να είναι βιώσιμη με χαρακτηριστικά που δεν θα οδηγήσουν σε μια αδιέξοδη κατάσταση αλλά με γνώμονα τον Κάμπο και τις ιδιαιτερότητες της φυσιογνωμίας του.

yper_tis_axiopoiisis_toy_kyritsi_spilanis_kai_f.o_kampoy

Σχετικά Άρθρα