Αθώοι για το έλλειμμα στο ταμείο του πρώην Δήμου Ομηρούπολης

Οι πρώην Δήμαρχοι, Μ. Μεννής και Δ. Παπαληός και ο ταμίας, Γ. Μεννής
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 14/02/2018 - 12:07
Ο π. Δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός στο μέσο

Αθώοι με απόφαση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου κρίθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Ομηρούπλης, Μάρκος Μεννής και Δημήτρης Παπαληός και ο τότε ταμίας του Δήμου, Γιάννης Μεννής για τη γνωστή υπόθεση που χρονολογείται προ 11ετίας και αφορά το έλλειμμα που υπήρξε στο ταμείο του Δήμου.

Με δάκρυα στα μάτια οι 3 κατηγορούμενοι Μάρκος Μεννής, Δημήτρης Παπαληός και Γιάννης Μεννής, άκουσαν μετά από  11 χρόνια δικαστικών αγώνων την αθωωτική απόφαση του τριμελούς εφετείου Β .Αιγαίου που τους απάλλαξε από κάθε κατηγορία .

Η ιστορία γνωστή και χιλιοειπωμένη. Ο πρώην δήμος Ομηρούπολης παρουσίαζε μετά από έλεγχο ορκωτών λογιστών και δημοσίων ελεγκτών, ταμειακό έλλειμμα ύψους 500 και χιλιάδων ευρώ, που με το πέρασμα του χρόνου και τις προσαυξήσεις ξεπέρασε το 1 εκ. ευρώ.

Τότε παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη δυο πρώην Δήμαρχοι , Μάρκος Μεννής και  Δημήτρης Παπαληός  καθώς και ο πρώην ταμίας του δήμου Γιάννης Μεννής. Χρειάστηκαν δέκα χρόνια δικαστικών αγώνων έως ότου να αποδεδειχθεί η αθωότητα τους , καθώς σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, δεν διαπιστώθηκε υπεξαίρεση αλλά μια λάθος διαχείριση των χρημάτων   με «παράτυπες πληρωμές» χωρίς όμως να υπάρχει «ζημία» στην περιουσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης.

Η απόφαση του τριμελούς εφετείου στηρίχτηκε στις καταθέσεις  15 και πλέον ατόμων που επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων , ενώ και οι καταθέσεις των ορκωτών λογιστών κινήθηκαν στο ίδιο  πλαίσιο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι αισθάνονται δικαιωμένοι , ενώ ευχαρίστησαν όλους τους πρώην δημάρχους αλλά και όλους τους υπάλληλους του δήμου Ομηρούπολης που τους στήριξαν .

«Το δικαστήριο στάθηκε στην ουσία της υπόθεσης και όχι στους τύπους» ανέφερε ο Γιάννης Μεννής, ενώ ο Μάρκος Μεννής ευχαρίστησε τόσο τους πρώην δημάρχους , και πολιτικούς του αντίπαλους που στάθηκαν στο πλάι του , όσο και τους υπάλληλους του δήμου.

«Δεν έχει βρεθεί ένας Χιώτης να πει ότι «έφαγα» ανέφερε συγκινημένος και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός, συμπληρώνοντας ότι ευτυχώς μπορούμε να στηριζόμαστε στην ελληνική δικαιοσύνη.

Να σημειώσουμε ότι η σημερινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την αγόρευση της εισαγγελέως που πρότεινε την καταδίκη και των τριών με το αδίκημα της «απιστίας».

Αμέσως μετά ακολούθησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων Κ. Τριαντάφυλλου για τον Μ Μεννή, Μ Γιανάρα για τον Δ.Παπαλήο και Ξ. Πιππίδη για τον Γ.Μεννή ,όπου τονίστηκε και από το τρεις η αθωότητα των πελατών τους.

 

 

 

 

i_dikaiosyni_apedeixe_oti_einai_prostatis_toy_adynamoy

Σχετικά Άρθρα