Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Άξιος! Άξιος! Άξιος! Χειροτονήθηκε Ιερέας, στην Παναγία την Τουρλωτή, ο Πατέρας Αλέξανδρος Μπογής

Θα Λειτουργεί στον Άγιο Γεώργιο Σταφυλά στον Κάμπο
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 08/06/2019 - 18:04

Με την πρέπουσα, πάσα ευλάβεια, τιμή, μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη...και με κατάμεστη από πιστούς την Εκκλησία της Παναγίας της Τουρλωτής, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος (Ιερέας) από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, ο Πατέρας Αλέξανδρος Μπογής, σήμερα το πρωϊ Σάββατο 8 Ιουνίου 2019.

   Αύριο Κυριακή 6 Ιουνίου 2019 ο νέος Ιερέας Αλέξανδρος Μπογής θα συμμετάσχει σε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Σταφυλά (στον Κάμπο της Χίου) όπου είναι και η Ενορία στην οποία θα Λειτουργεί.

   Η διαδικασία της τελετής του Μυστηρίου της λήψης της Ιεροσύνης για τον πατέρα Αλέξανδρο Μπογή στην Παναγία την Τουρλωτή το πρωί του Σαββάτου ήταν γεμάτη συγκίνηση, πράγμα που ήταν πολύ εμφανές τόσο στο πρόσωπο του χειροτονηθέντος, όσο και στα πρόσωπα της Πρεσβυτέρας του, της μητέρας, του πατέρα του Πρεσβυτέρου Ιωάννη Μπογή, και όλων των φίλων και συγγενών του νέου Ιερέα, καθώς επίσης και σ' όλο το Εκκλησίασμα.

   Άξιος!... Άξιος!... Άξιος! Φώναξαν όλοι με μια φωνή, με πρώτο το Σεβασμιότατο...και η φωνή αντήχησε σ' όλη την Εκκλησία!

   Ο σχετικός, συμβουλευτικός και πατρικός λόγος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Μάρκου, προς τον νέο Ιερέα που αναλαμβάνει καθήκοντα, αλλά και προς το Εκκλησίασμα, ήταν πλούσιος σε νοήματα και επικεντρώθηκε στα εξής.

Τόνισε την ουσιαστική και πρωταρχική έγνοια του Ιερέα (αλλά και όλων μας φυσικά-και των ανωτάτων βαθμίδων της Ιεροσύνης, αλλά και των λαϊκών) για την μετουσίωση της αληθινής αγάπης σε πράξη χειροπιαστή. Προέτρεψε, συμβούλευσε...και ευχήθηκε στο νέο Ιερέα να βαδίζει πάντοτε με αληθινή αγάπη για το ποίμνιό του και όλο τον κόσμο. Συμπλήρωσε δε, ότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αληθινή αγάπη είναι να κάνουμε πράξη το Θέλημα και το Λόγο του Θεού και του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και πρόσθεσε ότι αλήθεια είναι ο λόγος και το θέλημα του Θεού που βρίσκεται αποτυπωμένο μέσα στο Ευαγγέλιο που μιλά δια του Αγίου Πνεύματος και δίνει ανεκτίμητες σταθερές κατευθύνσεις για τη ζωή μας μέσα από τα λόγια, τις πράξεις και τη ζωή του Χριστού.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και αφού ο νέος Ιερέας Αλέξανδρος Μπογής έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ως Λειτουργός και κοινώνησε πολλά μικρά παιδιά που προσήλθαν με τους γονείς τους για να λάβουν τη χάρη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος είπε μεταξύ άλλων ότι ο Ιερέας Αλέξανδρος Μπογής χειροτονήθηκε Διάκονος την ημέρα της Εορτής του Αγίου Χριστοδούλου (ημέρα της ονομαστικής εορτής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου) και σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου που χειροτονήθηκε Ιερέας και η Εκκλησία μας εορτάζει τη Μνήμη της Αγίας Καλλιόπης, είναι η ημέρα (σαν σήμερα) που διαγνώστηκε στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο η ασθένεια που τον οδήγησε προς Δόξαν Θεού. Ευχήθηκε λοιπόν ο Σεβασμιότατος στον νέο Ιερέα να έχει και την ευχή του μεγάλου αυτού ανδρός. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς το Εκκλησίασμα και κυρίως προς τον Ιερέα που επρόκειτο να Χειροτονηθεί, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ιστορία της Πατρίδος μας και της Ορθοδοξίας έχει πλήθος Ιερείς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Πίστη την Πατρίδα και την Ελευθερία του γένους και του Έθνους μας. «Όχι απλά δικαιούμαστε να μιλάμε για τα Εθνικά πολιτικά θέματα... υποχρεούμαστε Πάτερ Αλέξανδρε να μιλάμε για τα εθνικά θέματα... ειδικά εμείς που υπηρετούμε μία Μητρόπολη Ακριτική».

Υ.Γ.: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος είναι προσκεκλημένος σε εκδήλωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Ελλάδος για να ομιλήσει τον Οκτώβριο στην Αθήνα, «ως ο πλέον κατάλληλος. Για το πώς πρέπει να στέκονται οι Ακρίτες Ιερείς» όπως ο ίδιος ανέφερε ανάμεσα σε όσα είπε στην ομιλία του σήμερα στον Ιερό Ναό Παναγίας Τουρλωτής.

Δημήτρης Ζαφείρης

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 18:04

Προφανώς θα πρόκειται για παραδρομή, με δεδομένο και το επίπεδο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στον οποίο ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ έστειλε την παρακάτω επιστολή - διαμαρτυρία: 

 

Κύριε Πρόεδρε του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου,

 

     Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκλησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, με θέμα «την κυκλοφορία των οχημάτων στην προκυμαία της Χίου, κατά τις απογευματινές και βραδινές  ώρες, την θερινή περίοδο» ,που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

 

      Στη συνεδρίαση, ενώ είχαν προσκληθεί και καλώς, όλοι ο εμπλεκόμενοι  κρατικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, για τις επιπτώσεις της απαγόρευσης της εν λόγω κυκλοφορίας, σε κάθε έναν από αυτούς και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, παραλείψατε το δικό μας φορέα, παρά το γεγονός ότι η αρμόδια για την τελική απόφαση υπηρεσία, το Λιμεναρχείο είχε υποδείξει την πρόσκλησή μας!!

 

      Κατά τη συνεδρίαση και ενώ έγινε λόγος για την απουσία μας, υποδείξατε την παρουσία στο Δ.Σ. του κ. Πατεριμού ως εκπροσώπου των Α.με Α., ο οποίος προς τιμή του, αρνήθηκε τον ρόλο του εκπροσώπου μας, δηλώνοντας ότι βρίσκεται εκεί ως Δημοτικός Σύμβουλος.

 

      Σας  υπενθυμίζουμε ότι το σωματείο μας είναι και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής, στην οποία επίσης είστε πρόεδρος και στην οποία έχουμε ορίσει εκπρόσωπο, ως μέλος της επιτροπής με αναπληρωτή. Το σωματείο μας εξάλλου σας έχει ενημερώσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε τηλεδιάσκεψη, που αποτελεί προληπτικό μέτρο, για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού .

 

     Η συμπεριφορά αυτή απαξιώνει την κατηγορία των Α.με Α. από τη συμμετοχή τους στα κοινά και την κατάθεση των απόψεών τους,  που αφορούν στην προστασία των δικαιωμάτων τους, και για τα οποία αγωνίζονται  ενάντια σε κάθε μορφή περιθωριοποίησης  και απομόνωσης!!

 

     Ελπίζουμε  ότι έστω και εκ των υστέρων, θα λάβετε υπόψη τις απόψεις μας, οι οποίες εστιάζουν στη διατήρηση των ελεύθερων  πεζοδρομίων, των ραμπών και του οδηγού όδευσης τυφλών, και αποτελούν προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη και ασφαλή διέλευση των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες, μητέρες με παιδικά καροτσάκια, μικρά παιδιά κλπ)  και των Α.με Α. και ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό!!