Χίος, Δευτέρα 22 Ιουλίου

Άξιος! Άξιος! Άξιος! Χειροτονήθηκε Ιερέας, στην Παναγία την Τουρλωτή, ο Πατέρας Αλέξανδρος Μπογής

Θα Λειτουργεί στον Άγιο Γεώργιο Σταφυλά στον Κάμπο
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 08/06/2019 - 18:04

Με την πρέπουσα, πάσα ευλάβεια, τιμή, μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη...και με κατάμεστη από πιστούς την Εκκλησία της Παναγίας της Τουρλωτής, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος (Ιερέας) από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, ο Πατέρας Αλέξανδρος Μπογής, σήμερα το πρωϊ Σάββατο 8 Ιουνίου 2019.

   Αύριο Κυριακή 6 Ιουνίου 2019 ο νέος Ιερέας Αλέξανδρος Μπογής θα συμμετάσχει σε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Σταφυλά (στον Κάμπο της Χίου) όπου είναι και η Ενορία στην οποία θα Λειτουργεί.

   Η διαδικασία της τελετής του Μυστηρίου της λήψης της Ιεροσύνης για τον πατέρα Αλέξανδρο Μπογή στην Παναγία την Τουρλωτή το πρωί του Σαββάτου ήταν γεμάτη συγκίνηση, πράγμα που ήταν πολύ εμφανές τόσο στο πρόσωπο του χειροτονηθέντος, όσο και στα πρόσωπα της Πρεσβυτέρας του, της μητέρας, του πατέρα του Πρεσβυτέρου Ιωάννη Μπογή, και όλων των φίλων και συγγενών του νέου Ιερέα, καθώς επίσης και σ' όλο το Εκκλησίασμα.

   Άξιος!... Άξιος!... Άξιος! Φώναξαν όλοι με μια φωνή, με πρώτο το Σεβασμιότατο...και η φωνή αντήχησε σ' όλη την Εκκλησία!

   Ο σχετικός, συμβουλευτικός και πατρικός λόγος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Μάρκου, προς τον νέο Ιερέα που αναλαμβάνει καθήκοντα, αλλά και προς το Εκκλησίασμα, ήταν πλούσιος σε νοήματα και επικεντρώθηκε στα εξής.

Τόνισε την ουσιαστική και πρωταρχική έγνοια του Ιερέα (αλλά και όλων μας φυσικά-και των ανωτάτων βαθμίδων της Ιεροσύνης, αλλά και των λαϊκών) για την μετουσίωση της αληθινής αγάπης σε πράξη χειροπιαστή. Προέτρεψε, συμβούλευσε...και ευχήθηκε στο νέο Ιερέα να βαδίζει πάντοτε με αληθινή αγάπη για το ποίμνιό του και όλο τον κόσμο. Συμπλήρωσε δε, ότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αληθινή αγάπη είναι να κάνουμε πράξη το Θέλημα και το Λόγο του Θεού και του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και πρόσθεσε ότι αλήθεια είναι ο λόγος και το θέλημα του Θεού που βρίσκεται αποτυπωμένο μέσα στο Ευαγγέλιο που μιλά δια του Αγίου Πνεύματος και δίνει ανεκτίμητες σταθερές κατευθύνσεις για τη ζωή μας μέσα από τα λόγια, τις πράξεις και τη ζωή του Χριστού.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και αφού ο νέος Ιερέας Αλέξανδρος Μπογής έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ως Λειτουργός και κοινώνησε πολλά μικρά παιδιά που προσήλθαν με τους γονείς τους για να λάβουν τη χάρη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος είπε μεταξύ άλλων ότι ο Ιερέας Αλέξανδρος Μπογής χειροτονήθηκε Διάκονος την ημέρα της Εορτής του Αγίου Χριστοδούλου (ημέρα της ονομαστικής εορτής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου) και σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου που χειροτονήθηκε Ιερέας και η Εκκλησία μας εορτάζει τη Μνήμη της Αγίας Καλλιόπης, είναι η ημέρα (σαν σήμερα) που διαγνώστηκε στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο η ασθένεια που τον οδήγησε προς Δόξαν Θεού. Ευχήθηκε λοιπόν ο Σεβασμιότατος στον νέο Ιερέα να έχει και την ευχή του μεγάλου αυτού ανδρός. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς το Εκκλησίασμα και κυρίως προς τον Ιερέα που επρόκειτο να Χειροτονηθεί, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ιστορία της Πατρίδος μας και της Ορθοδοξίας έχει πλήθος Ιερείς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Πίστη την Πατρίδα και την Ελευθερία του γένους και του Έθνους μας. «Όχι απλά δικαιούμαστε να μιλάμε για τα Εθνικά πολιτικά θέματα... υποχρεούμαστε Πάτερ Αλέξανδρε να μιλάμε για τα εθνικά θέματα... ειδικά εμείς που υπηρετούμε μία Μητρόπολη Ακριτική».

Υ.Γ.: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος είναι προσκεκλημένος σε εκδήλωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Ελλάδος για να ομιλήσει τον Οκτώβριο στην Αθήνα, «ως ο πλέον κατάλληλος. Για το πώς πρέπει να στέκονται οι Ακρίτες Ιερείς» όπως ο ίδιος ανέφερε ανάμεσα σε όσα είπε στην ομιλία του σήμερα στον Ιερό Ναό Παναγίας Τουρλωτής.

Δημήτρης Ζαφείρης

 

Δευ, 22/07/2019 - 13:18

Αυτά είναι η ζωή στη Βόρεια Χίο, που εκφράζεται στη συνέχεια της μέσα απ’ τα μικρά παιδιά.

Αυτά επέλεξε και φέτος να τιμήσει ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, δίνοντας τους ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, το δώρο όπως τους είπε της Αγίας Μαρκέλλας, που απλόχερα συμπλήρωσε δίνει σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος, αφού πολλά απ’ τα παιδιά, είναι Αλβανικής καταγωγής.

Έτσι με αυτό τον συμβολικό και ουσιαστικό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρωϊ ο Παγχιακός γιορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας, παρουσία πολλών πιστών ενώ αρκετοί επίσης παρακολούθησαν και τον χθεσινό Εσπερινό, όπου χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερόθεος και Χίου κ. Μάρκος.

Στην σημερινή πάνδημη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο υπουργός Νότης Μηταράκης, ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς, ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, η Εισαγγελέας Στ. Σπυριδατή, η Λιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Γιάννης Βουράκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Υποστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης, πρώην Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ κ.α.

Σημειώνεται ότι η όλη τροχονομική οργάνωση, που συντόνιζε ο Διοικητής Τροχαίας Π. Καλανδρόπουλος υπήρξε άψογη.

eortasmos_agias_markellas-22_ioylioy_2019