ΑΞΙΟΣ και από την Ακαδημία Αθηνών

Βραβείο στον καπ. Παναγιώτη Τσάκο
Παρ, 20/12/2019 - 19:09

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2019, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής συνεδρίασης του σώματος.  

Τα βραβεία, που δόθηκαν για τις Τάξεις Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, απέσπασαν, μεταξύ άλλων, ο Ιωάννης Παλούμπης για το βιβλίο του «Ελλήνων Πλόες. Η πορεία της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας δια μέσου των αιώνων», η Νίκη Ευελπίδου για το βιβλίο της «Μεταβολές θαλάσσιας στάθμης».  

Ο Αθανάσιος Δρίτσας βραβεύτηκε για την εφαρμογή πρωτοποριακής μεθόδου με μέσο τη μουσική στην αποθεραπεία βαρέως ασθενούντων με καρδιολογικά προβλήματα, ενώ η Εταιρεία Βυζαντινών Σπουδών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυσή της και για το σύνολο της προσφοράς της στην έρευνα και τη μελέτη της βυζαντινής γραμματείας, του βυζαντινού βίου και πολιτισμού.

  Ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, βραβεύτηκε σε αναγνώριση της συνολικής του προσφοράς στην τέχνη με αποκορύφωμα την ίδρυση και λειτουργία του ομώνυμου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό Ιωαννίνων του Δήμου Β. Τζουμέρκων. 

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκε ο καπ. Παν. Τσάκος για την προσφορά του στην ναυτική παιδεία στη χώρας μας.

Με αφορμή αυτή τη διάκριση ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης απέστειλε στον καπ. Παναγιώτη την παρακάτω επιστολή.

"Το γεγονός αυτό γεμίζει χαρά και περιποιεί ιδιαίτερη τιμή το νησί μας. Η ναυτική παράδοση αποτελεί ένα εξέχον στοιχείο της χιακής ταυτότητας και συγχρόνως λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης και προόδου. Σε αυτήν τη βάση τα πρότυπα ναυτικά εκπαιδευτήρια TEENS προάγουν με αξιοσημείωτο τρόπο τη ναυτική γνώση με σημαίνουσα κοινωνική προσφορά".

Σχετικά Άρθρα