Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Αύξηση 3 έως 5 ευρώ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τις 12 Γενάρη

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 09/01/2020 - 14:02

Με νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ξεκινά το 2020 καθώς οι εταιρίες αυξάνουν το κόστος των εισιτήριων από 3 έως 5 ευρώ, με ότι αυτό σημαίνει για όσους θέλουν να μετακινηθούν από και προς τα νησιά.

Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Βασίλη Παππά, θα επιβαρύνει σημαντικά όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και κάθε πολίτη- επισκέπτη καθιστώντας το Βόρειο Αιγαίο ένα «ακριβό και απαγορευμένο τουριστικό προορισμό».

«Η επιβάρυνση θα είναι σημαντική κυρίως όταν πρόκειται για οικογένειες που θέλουν να επισκεφτούν τα νησιά μας « ανέφερε ο κ Παππάς, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα των νέων τιμών.

«Η απλή θέση από 43 ευρώ θα πάει στα 45,5. Η αριθμημένη από 47 σε 50 ευρώ. Η τετράκλινη καμπίνα από 68,5 σε 72,5 ενώ η δίκλινη από 73 σε 78. Παράλληλα αυξημένο θα είναι το εισιτήριο και για όσους θέλουν να μεταφέρουν αυτοκίνητο η μηχανάκι καθώς από 81 ευρώ που είναι το εισιτήριο σήμερα για το ΙΧ θα ανέβει στα 91 ενώ για το δίκυκλο από 22 θα πάει στα 25.

Καταλαβαίνεται, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ πόσο θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών με αυτές τις αυξήσεις και πόσο ανασταλτικά θα λειτουργήσουν για τον τουρισμό των νησιών μας.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου ζητά το μεταφορικό ισοδύναμο να ισχύσει και για τους επισκέπτες των νησιών , αθώς εκτιμά οτι η κίνηση αυτή θα αυξήσει το ενδιαφέρον των τουριστών και από την Κυβέρνηση να δει τις πραγματικές διαστάσεις και επιπτώσεις που επιφέρει η αύξηση των εισιτηρίων στους πολίτες των νησιών μας.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 18:04

Προφανώς θα πρόκειται για παραδρομή, με δεδομένο και το επίπεδο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στον οποίο ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ έστειλε την παρακάτω επιστολή - διαμαρτυρία: 

 

Κύριε Πρόεδρε του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου,

 

     Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκλησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, με θέμα «την κυκλοφορία των οχημάτων στην προκυμαία της Χίου, κατά τις απογευματινές και βραδινές  ώρες, την θερινή περίοδο» ,που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

 

      Στη συνεδρίαση, ενώ είχαν προσκληθεί και καλώς, όλοι ο εμπλεκόμενοι  κρατικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, για τις επιπτώσεις της απαγόρευσης της εν λόγω κυκλοφορίας, σε κάθε έναν από αυτούς και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, παραλείψατε το δικό μας φορέα, παρά το γεγονός ότι η αρμόδια για την τελική απόφαση υπηρεσία, το Λιμεναρχείο είχε υποδείξει την πρόσκλησή μας!!

 

      Κατά τη συνεδρίαση και ενώ έγινε λόγος για την απουσία μας, υποδείξατε την παρουσία στο Δ.Σ. του κ. Πατεριμού ως εκπροσώπου των Α.με Α., ο οποίος προς τιμή του, αρνήθηκε τον ρόλο του εκπροσώπου μας, δηλώνοντας ότι βρίσκεται εκεί ως Δημοτικός Σύμβουλος.

 

      Σας  υπενθυμίζουμε ότι το σωματείο μας είναι και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής, στην οποία επίσης είστε πρόεδρος και στην οποία έχουμε ορίσει εκπρόσωπο, ως μέλος της επιτροπής με αναπληρωτή. Το σωματείο μας εξάλλου σας έχει ενημερώσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε τηλεδιάσκεψη, που αποτελεί προληπτικό μέτρο, για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού .

 

     Η συμπεριφορά αυτή απαξιώνει την κατηγορία των Α.με Α. από τη συμμετοχή τους στα κοινά και την κατάθεση των απόψεών τους,  που αφορούν στην προστασία των δικαιωμάτων τους, και για τα οποία αγωνίζονται  ενάντια σε κάθε μορφή περιθωριοποίησης  και απομόνωσης!!

 

     Ελπίζουμε  ότι έστω και εκ των υστέρων, θα λάβετε υπόψη τις απόψεις μας, οι οποίες εστιάζουν στη διατήρηση των ελεύθερων  πεζοδρομίων, των ραμπών και του οδηγού όδευσης τυφλών, και αποτελούν προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη και ασφαλή διέλευση των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες, μητέρες με παιδικά καροτσάκια, μικρά παιδιά κλπ)  και των Α.με Α. και ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό!!