Αύξηση 3 έως 5 ευρώ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τις 12 Γενάρη

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 09/01/2020 - 14:02

Με νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ξεκινά το 2020 καθώς οι εταιρίες αυξάνουν το κόστος των εισιτήριων από 3 έως 5 ευρώ, με ότι αυτό σημαίνει για όσους θέλουν να μετακινηθούν από και προς τα νησιά.

Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Βασίλη Παππά, θα επιβαρύνει σημαντικά όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και κάθε πολίτη- επισκέπτη καθιστώντας το Βόρειο Αιγαίο ένα «ακριβό και απαγορευμένο τουριστικό προορισμό».

«Η επιβάρυνση θα είναι σημαντική κυρίως όταν πρόκειται για οικογένειες που θέλουν να επισκεφτούν τα νησιά μας « ανέφερε ο κ Παππάς, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα των νέων τιμών.

«Η απλή θέση από 43 ευρώ θα πάει στα 45,5. Η αριθμημένη από 47 σε 50 ευρώ. Η τετράκλινη καμπίνα από 68,5 σε 72,5 ενώ η δίκλινη από 73 σε 78. Παράλληλα αυξημένο θα είναι το εισιτήριο και για όσους θέλουν να μεταφέρουν αυτοκίνητο η μηχανάκι καθώς από 81 ευρώ που είναι το εισιτήριο σήμερα για το ΙΧ θα ανέβει στα 91 ενώ για το δίκυκλο από 22 θα πάει στα 25.

Καταλαβαίνεται, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ πόσο θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών με αυτές τις αυξήσεις και πόσο ανασταλτικά θα λειτουργήσουν για τον τουρισμό των νησιών μας.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου ζητά το μεταφορικό ισοδύναμο να ισχύσει και για τους επισκέπτες των νησιών , αθώς εκτιμά οτι η κίνηση αυτή θα αυξήσει το ενδιαφέρον των τουριστών και από την Κυβέρνηση να δει τις πραγματικές διαστάσεις και επιπτώσεις που επιφέρει η αύξηση των εισιτηρίων στους πολίτες των νησιών μας.

 

 

 

 

ayxisi_apo_3_eos_5_eyro_sta_aktoploika_eisitiria

Σχετικά Άρθρα