
Ξεκινά από αύριο η σταδιακή έλευση των Πασχαλινών επισκεπτών της Χίου, με βαπόρια και αεροπλάνα, και κορυφώνεται την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη.
Η κίνηση, σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Θόδωρο Μιχαλάκη, είναι ανάλογη της περσινής περιόδου.
Έτσι την Παρασκευή αναμένεται να αναχωρήσουν από Πειραιά ακτοπλοϊκώς 600 με 700 άτομα - κυρίως οι φοιτητές μας που επιστρέφουν στα σπίτια τους- άλλοι τόσοι αναμένεται να αναχωρήσουν για Χίο την Μεγάλη Τετάρτη και περί τους 900 τη Μεγάλη Πέμπτη.
Σημειώνεται ότι την Μεγάλη Πέμπτη στο πλοίο θα είναι και 110 ΙΧ.
Τις ημέρες αυτές εννοείται ότι υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων, ενώ τα εισιτήρια για καμπίνες έχουν όλα αγοραστεί.
Η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να ξεκινήσει από το βράδυ της Νέας Δευτέρας και Νέας Τρίτης και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή του Θωμά.
Ιούλιο – Αύγουστο κλεισμένες οι καμπίνες
Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο τουριστικός πράκτορας αναφέρθηκε και στην αδυναμία που υπάρχει να εξασφαλίσει κάποιος εισιτήριο με θέση σε καμπίνα πλοίου τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο.
«Ήδη είναι κλεισμένες οι θέσεις», σημείωσε λέγοντας ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα για όσους θέλουν να έρθουν στο νησί ακτοπλοϊκώς, με δεδομένο ότι το ταξίδι είναι βραδινό, αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλες δυνατότητες. Ωστόσο προανήγγειλε αλλαγές το επόμενο διάστημα, προς το καλύτερο, όσον αφορά τα πλοία που θα εκτελούν τα δρομολόγια στις γραμμές μας.
Οι τιμές των εισιτηρίων και τα λιμενικά τέλη
Κατά τον ίδιο η μείωση των λιμενικών τελών, που ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας θα συμβάλλει ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές των εισιτηρίων και να μην επιβάλλουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες - όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί - αυξήσεις από το καλοκαίρι.
Το κόστος μετακίνησης παραμένει ένα ζητούμενο, με τον κο Μιχαλάκη να τονίζει ότι σε σχέση με άλλους προορισμούς στις Κυκλάδες τα εισιτήρια για τη Χίο είναι φτηνότερα, όμως για τη μετακίνηση μιας τετραμελούς οικογένειας με επιστροφή το κόστος πλησιάζει σχεδόν στα 500 ευρώ, αφού το οικονομικό εισιτήριο φτάνει στα 49 ευρώ ενώ για καμπίνα κυμαίνεται στα 80 με 90 ευρώ.
Το κόστος της μετακίνησης αεροπορικώς με τις αλλαγές που κάνουν οι εταιρείες είναι δύσκολο να υπολογιστεί, είπε ο κος Μιχαλάκης, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που το εισιτήριο μπορεί να σκαρφαλώσει και στα 180 ευρώ.



































