Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Δ. Βλυσίδου: Να ρίξουμε τα χαρτιά για το νερό στον Βροντάδο;

Παρ, 31/07/2020 - 14:53

 

H χωρίς πρόγραμμα, συχνή, προβληματική υδροδότηση σε πολλές περιοχές του Βροντάδου (πάνω από την 2η ζώνη) προκάλεσε την αντίδραση της Δέσποινας Βλυσίδου η οποία παρενέβη στο Ράδιο «Α» για να επισημάνει ότι οφείλει – στο ελάχιστο – η ΔΕΥΑΧ, να ενημερώνει πλέον κάθε πότε και για πόσες ώρες θα παρέχει νερό στους Βρονταδούσους, ανά περιοχή.

«Κάναμε υπομονή πολύ καιρό τώρα αλλά πλέον εκεί που φτάσαμε θα πρέπει να ρίχνουμε τα χαρτιά για να δούμε αν θα έχουμε ή όχι νερό. Ας μας ενημερώνουν τουλάχιστον με ανακοινώσεις να μπορούμε να προγραμματίσουμε τις δουλειές μας, την καθημερινότητά μας», ανέφερε η κα Βλυσίδου.

Η ίδια σχολίασε ότι παρατήρησε στο ρολόι της να γράφεται κατανάλωση κυβικών νερού ακόμη και όταν  το δίκτυο παρέχει για ένα διάστημα αέρα και σταγόνες νερού, σημειώντας ότι οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΧ θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε  μετά από μια διακοπή παροχής νερού στο δίκτυο και πριν την επαναφορά του να κάνουν την απαραίτητη εξαέρωση και να μην την... πληρώνουν κυριολεκτικά οι δημότες – καταναλωτές.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 06:25

Η Καλλιμασιά τίμησε τον Άγιο Αιμιλιανό όπως κάθε χρόνο με την εντυπωσιακή δια θαλάσσης μεταφορά της Ιερής εικόνας του από το λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη Καλλιμασιάς στην παραλία του Αγίου Αιμιλιανού. 

Πλήθος φουσκωτών σκαφών του Ομίλου Φουσκωτών σκαφών Χίου συνόδευσαν την Ιερή Εικόνα μέσω θαλάσσης εντυπωσιάζοντας τους προσκυνητές που βρέθηκαν στην παραλία για να την υποδεχτούν.

Ακολούθησε αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Παρά τις δυσκολίες των ημερών αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν και φέτος να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τον Άγιο Αιμιλιανό. 

Κάθε χρόνο, το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, η Καλλιμασιά γίνεται το επίκεντρο του εορτασμού του Αγίου Αιμιλιανού στη Χίο, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, από τον οποίο έχει λάβει το όνομά της ολόκληρη η γύρω από αυτόν παραθαλάσσια περιοχή της Καλλιμασιάς. 

i_entyposiaki_dia_thalassis_metafora_tis_eikonas_toy_agioy_aimilianoy_sti_hio