
Τον δικό της Γολγοθά ζει 15 χρονιά η οικογένεια του Αστυνομικού Ιωάννη Δαλαρούγκα, που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας σε τροχαίο το 2010, με τον πάτερα του Δημήτρη Δαλαρούγκα να αναφέρει ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς έφυγε το παιδί μας από την ζωή».
Τον πατέρα του αδικοχαμένου νέου συναντήσαμε στην Αστυνομική Δ/νση Χίου όπου κάθε χρόνο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τον καλεί να λάβει ένα πασχαλινό καλάθι αγάπης.
« Δεν θέλω καλάθια αγάπης αλλά μια απάντηση και μια δικαίωση για να ξέρουμε τι έγινε και το παιδί μας έφυγε από τη ζωή», είπε προσθέτοντας ότι η υπόθεση, που έχει λάβει την δικαστική οδό, βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Ο κ. Δαλαρούγκας έκανε λόγο για σημαντικές ελλείψεις που εκτιμά ότι στέρησαν τη ζωή στο γιο του, όπως η ανεπαρκής εκπαίδευση προκειμένου να οδηγεί μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού αλλά και η κατάλληλη θωράκιση που έπρεπε να έχει.
«Αυτά όλα αναγράφονται στο πόρισμα ερευνητή για το τροχαίο και όμως δεν λαμβάνονται υπόψη από τα δικαστήρια», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «είναι μονόδρομος η απόδυση δικαιοσύνης. Αν αυτή δεν έρθει μέσα από τα Ελληνικά Δικαστήρια θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά».







































