Δείγμα από τις "φόλες" προς εξέταση για την εξεύρεση του δηλητηρίου!

Αναφορά και του Δημάρχου Χίου στην Εισαγγελία
Δευ, 23/09/2019 - 14:38

30 σκυλιά,  από την έναρξη του κυνηγίου της πέρδικας μέχρι τώρα, έχουν βρει τραγικό θάνατο από φόλες που «έσπειραν» κάποιοι ή κάποιος, κυρίως στα χωριά της νότιας Χίου (Ελάτα, Μεστά, Βέσσα, Λιθί, Αγ. Γιώργη και Ολύμπους), ενώ υπήρξε και ένα μεμονωμένο περιστατικό στον Κορακάρη, το οποίο – κατά τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, Γιάννη Μεννή- ίσως να ήταν παραπλανητικό.

Όπως είπε ο κ. Μεννής στο Ράδιο «Α» 15 σκυλιά «τη γλίτωσαν», ωστόσο διπλάσιος αριθμός θανατώθηκε επειδή κάποιος ή κάποιοι συμπεριφέρονται εγκληματικά και παρά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα δυστυχώς συνεχίζουν να το κάνουν αφού κι αυτή την Κυριακή εντοπίστηκε φρέσκο «δόλωμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει ληφθεί δείγμα από το δηλητήριο για να εξεταστεί σε εργαστήριο προκειμένου να εντοπιστεί η ουσία που χρησιμοποιήθηκε ενώ από εκεί και πέρα είναι θέμα των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών να οδηγηθούν στην άκρη του νήματος και να εντοπίσουν τους υπαίτιους. Από την πλευρά του ο  Σύλλογος έχει επικηρύξει με 1.000 ευρώ την εξεύρεση των υπεύθυνων γι'αυτούς του θανάτους δίνοντας το ποσό σε όποιον παρέχει πληροφόρηση που θα έχει βάση και θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα για τον εντοπισμό των δραστών. Επίσης προτρέπονται όσοι έχασαν τα σκυλιά τους να καταθέσουν μηνύσεις.

Τέλος, ο κος Μεννής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του Δημάρχου Χίου, Στ. Κάρμαντζη, ο οποίος για το ίδιο θέμα, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Χίου.

Σχετικά Άρθρα