Δεν μπορεί να δέσει το πλοίο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 19/05/2022 - 06:54
Αδυνατεί να δέσει στο λιμάνι Χίου το "Ν. Σάμος"

Η ακαταλληλότητα του λιμανιού της Χίου φάνηκε για άλλη μια φορά σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, καθώς από τα ξημερώματα, το πλοίο "Νήσος Σάμος", προερχόμενο από τον Πειραιά, απέτυχε να δέσει λόγω των ισχυρών βοριάδων. Το πλοίο έριξε άγκυρες ευτυχώς έγκαιρα μπαίνοντας, αφού υπήρξε κίνδυνος να προσκρούσει στο ελλιμενισμένο περιπολικό του Λιμενικού Σώματος. 

Οι ισχυροί βοριάδες στη συνέχεια το μετατόπισαν πιο νότια από το σημείο πρόσδεσης, στο ύψος του παλιού "Αστέρα", και παρά τις προσπάθειες τριών ρυμουλκών επί δυόμιση ώρες ήταν ακινητοποιημένο στο γνωστό σημείο του λιμανιού της Χίου, όπου υπάρχει βράχος.

Το "Ν. Σάμος" μεταφέρει συνολικά 332 επιβάτες, 104 φορτηγά, 83 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 18 δίκυκλα (για τη Χίο 180 επιβάτες, 50 φορτηγά, 33 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 11 δίκυκλα).

Ο τακτικός καπετάνιος του, συμπατριώτης μας Γιώργος Αρβανίτης, έχει 15νθήμερη άδεια και από νωρίς το πρωί βρλεθηκε στην προκυμαία Χίου, προσπαθώντας κι εκείνος να βοηθήσει τον Βαγγέλη Δημητρακάκη, τον Πλοίαρχο που έκανε το πρώτο του ταξίδι με το εν λόγω πλοίο, το οποίο όπως εξήγησε ο κ. Αρβανίτης στο "Ράδιο Αλήθεια" είναι μονοτίμονο, δύσκολο και σε συνδυασμό με το προβληματικό λιμάνι δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα.

Στις 8.30 περίπου το πρωί τα 3 ρυμουλκά εκμεταλλευόμενα μία μικρή πτώση της έντασης του αέρα κατόρθωσαν να το σπρώξουν από το σημείο που φαινόταν να είναι κολλημένο οδηγώντας το στην προβλήτα, όπου ακολούθησε άλλη επιχείρηση πρόσδεσής του.

Το Λιμεναρχείο Χίου, με μία μικρή καθυστέρηση, διέκοψε την κυκλοφορία στο λιμάνι.

proskroysi_nisos_samos_sto_limani_tis_hioy

Αδυνατεί να δέσει στο λιμάνι Χίου το "Ν. Σάμος"
Αδυνατεί να δέσει στο λιμάνι Χίου το "Ν. Σάμος"
Αδυνατεί να δέσει στο λιμάνι Χίου το "Ν. Σάμος"

Σχετικά Άρθρα