"Δεν μπορεί να συνεχιστεί η εγκατάλειψη του Κέντρου Γ. Καλουτάς"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου ανακοίνωσε ότι θα εκπονηθεί σχέδιο για τη χρήση του περιλαμβάνοντας και στέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 09/12/2021 - 14:28
Ηχητικό απόσπασμα: 

Δεν μπορεί το εκθεσιακό κέντρο «Γ. Καλουτάς» να παραμένει εγκαταλελειμμένο, τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Αλήθεια» ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, ο οποίος το πρωί, μαζί με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου επισκέφθηκε το χώρο.

Αφενός, είπε, είδαν τις φθορές που υπάρχουν -λόγω του ότι παραμένει για χρόνια κλειστό- οπότε κρίνεται αναγκαίο γι’αυτό το σκοπό η Τεχνική Υπηρεσία να υποδείξει τις επισκευές που θα γίνουν, αφετέρου εξέτασαν τους διαθέσιμους προς χρήση χώρους, με τον ίδιο να διαπιστώνει ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμη και για τη στέγαση υπηρεσιών, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία του εκθεσιακού τμήματος.

Στα υπό σκέψη, σύμφωνα με τον κο Βρουλή, είναι η μεταστέγαση της Διεύθυνσης Μεταφορών από το «Κολέγιο» στο «Καλουτάς» (ώστε άλλη περιφερειακή υπηρεσία απ’αυτές που μισθώνονται χώροι να μεταφερθεί στο «Κολέγιο»), του Τμήματος ΠΣΕΑ, καθώς και η λειτουργία Συντονιστικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας.

Ο κύριος Βρουλής αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα αξιοποίησης και του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων στο πρώην κτίριο Κρόνου, που και αυτά είναι ιδιοκτησία της Περιφέρειας.

Ο ίδιος δεν προσδιόρισε το χρόνο που η Τεχνική Υπηρεσία θα καταθέσει τη μελέτη για βελτίωση - διαμόρφωση του Κέντρου, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας, αλλά σημείωσε ότι στις προθέσεις τους είναι να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε χρήση.

Σχετικά Άρθρα