ΔΕΥΑΧ: Κοινό πολιτικό μέτωπο για να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/01/2023 - 14:31

Για ένα δύσκολο 2023 κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός, καθώς τα μέχρι στιγμής υδρομετρικά δεδομένα μόνο αισιόδοξα δεν είναι.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του επεσήμανε την αναγκαιότητα  ενός κοινού μετώπου αντιμετώπισης της κατάστασης από το σύνολο των αιρετών της Χίου και για τον λόγο αυτό θα ζητηθεί κοινή συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κων/νο Μουτζούρη και τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, έτσι ώστε να παρουσιαστεί ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΧ και να ληφθούν αποφάσεις.

Ο κ. Μυριαγκός υπογράμμισε ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα καθώς ο σχεδιασμός χρειάζεται περίπου 5 με 6 μήνες για να μπορέσει να υλοποιηθεί, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται η προμήθεια τριών νέων μονάδων αφαλάτωσης και η προμήθεια αντλιών και μηχανημάτων για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν και γεωτρήσεις.

Τέλος, περιορισμός θα υπάρχει στο νερό που δίνεται για άρδευση με τα κυβικά να περιορίζονται στα 20 από 60 που είναι σήμερα, αλλά και μείωση στη έκδοση νέων άδειων για άρδευση.

deyah_koino_politiko_metopo_gia_na_antimetopistei_i_leipsydria

Σχετικά Άρθρα