Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

Διαρροή λυμάτων και δυσοσμία στην Φάρκαινα

Εργασίες από τη ΔΕΥΑΧ για την αντιμέτωπιση του προβλήματος
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 09/07/2020 - 13:23
Ηχητικό απόσπασμα: 

Η δυσοσμία είναι αισθητή εδώ και μέρες στις εκβολές του ποταμού Παρθένη αλλά και σε όσους διαμένουν, δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή απλώς είναι περαστικοί με το όχημά τους από το πρώτο τμήμα του περιφερειακού δρόμου. Τώρα πλέον αυτή συνοδεύεται και από την εικόνα των λυμάτων στις εκβολές του Παρθένη, όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία, ενώ από χθες συνεργεία της ΔΕΥΑΧ, προσπαθούν να αντλήσουν τα λύματα και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

"Η κατάσταση είναι αφόρητη εδώ και 20 ήμερες" είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο κάτοικος Αντώνης Ζαννάρας, κάτοικος της οδού Μαστρολεονάρδου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την πηγή του προβλήματος, μιας και ο αγωγός της αποχέτευσης που υπήρχε στον ποταμό καλύφθηκε από πέτρες στα πλαίσια της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου κι αν υπάρχει σπάσιμο ή διαρροή από εκεί θα είναι δύσκολο να φανεί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

"Δεν έχουμε διαπιστώσει διαρροή από το δίκτυο", απάντησε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός ο οποίος απέδωσε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε δυσλειτουργία αντλητικού μηχανήματος, το οποίο επισκευάστηκε και ελπίζει ότι μέχρι αύριο θα έχει αντιμετωπιστεί και η δυσοσμία.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 09/08/2020 - 21:49

 Σήμερα ο Σύλλογος "Φίλοι του Εμπορειού, Μαύρος Γιαλός" διοργάνωσε  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αιμοδοσία στον Εμπορειό. Η δράση είχε τη στήριξη του Δ.Σ και της διοικήτριας του Σ.Ν.Χ. Ελ. Κανταράκη της κοινότητας Πυργίου και του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου!

Την αιμοδοσία τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφεριάρχης Π . Μπουγδάνος η Διοικήτρια του Σ.Ν.Χ.  Ελ. Κανταράκη και η Πρόεδρος του Πυργίου  Ειρ. Βολάκη.

Ο Σύλλογος "Φίλοι του Εμπορειού, Μαύρος Γιαλός" τους ευχαριστεί θερμά όπως επίσης ευχαριστεί τους Αιμοδότες για τη προσφορά τους και το Ξενοδοχείο Emporios Bay για την ευγενική παραχώρηση του χώρου .

Έγινε συλλογή 26 μονάδων αίματος, πολύ περισσότερων από πέρσι.

Άντε και του χρόνου περισσότερες.