Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Διασώστης για μια ημέρα!

Δράση ενημερώσης του κοινού από την ΕΟΔ Χίου
Τετ, 11/09/2019 - 09:43

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Βάση Ετοιμότητας Χίου πρόκειται να υλοποιήσει τη δράση  «Πάρε Θέση», την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της οποίας πολίτες μπορούν να ενημερωθούν από τους διασώστες, στα πλαίσια δωρεάν εκπαιδευτικής δράσης με τα διασωστικά σκάφη της ΕΟΔ για τους τρόπους προστασίας όσων επιβαίνουν σε πλωτά μέσα, αλλά και τους τρόπους διάσωσης σε περίπτωση ναυαγίου.

Πρόκειται για δράση που πραγματοποιείται  πανελλαδικά σε όλα τα παραρτήματα και τις βάσεις ετοιμότητας .

Το «Πάρε Θέση» διοργανώνεται από το Τμήμα Υγρού Στοιχείου της ΕΟΔ , οι συμμετέχοντες δωρεάν θα επιβιβαστούν στα σκάφη Rescue 6 Athina και  Rescue 7 Irini την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου (17:30- 21:00) και το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου (17:30-21:00).

Επίσης, στο πλακόστρωτο της παραλίας στην νότια πλευρά του λιμανιού θα υπάρχει ένα μικρό stand  με μια τέντα, στο οποίο εθελοντές της Ομάδας θα ενημερώνουν τους περαστικούς.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 18:59

Σεισμική δόνηση έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναστάτωσε τη Λέσβο και ιδιαίτερα τις ανατολικές της ακτές στις 6:10 μ.μ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Χίο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή του Ακχισάρ της δυτικής Τουρκίας, 109 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, με το ίδιο επίκεντρο έχουν γίνει συνολικά πέντε σεισμοί με ένταση πάνω από 4,8 Ρίχτερ. Με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, έντασης 5,3 βαθμών. Επίσης έχουν γίνει και δεκάδες μετασεισμοί μικρότερης έντασης.