Χίος, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Διασώστης για μια ημέρα!

Δράση ενημερώσης του κοινού από την ΕΟΔ Χίου
Τετ, 11/09/2019 - 09:43

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Βάση Ετοιμότητας Χίου πρόκειται να υλοποιήσει τη δράση  «Πάρε Θέση», την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της οποίας πολίτες μπορούν να ενημερωθούν από τους διασώστες, στα πλαίσια δωρεάν εκπαιδευτικής δράσης με τα διασωστικά σκάφη της ΕΟΔ για τους τρόπους προστασίας όσων επιβαίνουν σε πλωτά μέσα, αλλά και τους τρόπους διάσωσης σε περίπτωση ναυαγίου.

Πρόκειται για δράση που πραγματοποιείται  πανελλαδικά σε όλα τα παραρτήματα και τις βάσεις ετοιμότητας .

Το «Πάρε Θέση» διοργανώνεται από το Τμήμα Υγρού Στοιχείου της ΕΟΔ , οι συμμετέχοντες δωρεάν θα επιβιβαστούν στα σκάφη Rescue 6 Athina και  Rescue 7 Irini την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου (17:30- 21:00) και το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου (17:30-21:00).

Επίσης, στο πλακόστρωτο της παραλίας στην νότια πλευρά του λιμανιού θα υπάρχει ένα μικρό stand  με μια τέντα, στο οποίο εθελοντές της Ομάδας θα ενημερώνουν τους περαστικούς.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 22/09/2019 - 19:24

Με πρωτοβουλία της Ενοριακής Επιτροπής Σπαρτούντας και του Ιερέα της Ελάτας πατ. Μιχαήλ Ζευγιού τελέστηκε σήμερα Κυριακή 22/9 η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Σπαρτούντος.

Στο τέλος της Ακολουθίας προσφέρθηκαν στα παιδιά που έλκουν την καταγωγή από την Σπαρτούντα σχολικά είδη.

'Οπως μας είπε κάτοικος του χωριού 'Μπορεί το Σχολείο του χωριού  μας να έκλεισε...και οι Σπαρτουντιανοί να μοιράστηκαν σε περιοχές μακριά από το χωριό μας, μα ο Προφήτης Ηλίας σήμανε και κάλεσε τα παιδιά του και γέμισε ο Ναός μας και το χωριό μας με παιδικές, αγνές φωνούλες!

Ευχαριστούμε τον πατ. Μιχ. Ζευγιό και εσάς για την προβολή, ο Θεός μαζί σας".

Η φωτογραφία είναι της Σοφίας Μαρνέρη.