Διεκδικούμε 1.9 εκ ευρώ για ένα Ενιαίο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

"ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 27/07/2018 - 16:01

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα αλαλάξει την όψη  δρόμων του εμπορικού τμήματος της πόλης, παρουσίασαν ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Παντελής Λεγάτος και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βικτωρία Αμπαζή.

Στόχος όλων είναι η δημιουργία ενός «ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» στο ανατολικό τμήμα της Απλωταριάς και ειδικότερα σε κάθετες  οδούς  με την Απλωταριά όπως η Ψυχάρη,  Ευστ.Αργέντη, Τσελεπή και άλλες όμορες.

«Σκεφτείτε ένα εμπορικό κέντρο, ανοικτό,  με ομοιόμορφες καλαίσθητες προσόψεις καταστημάτων σε ένα χώρο που θα έχει αναπλαστεί από τον δήμο, με πεζοδρομήσεις και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι όλο αυτό θα «κουμπώσει» με την Απλωταριά αλλά και την συνολικότερη μελέτη της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.

Το πρόγραμμα  χρηματοδότησης ύψους 1.900.000 ευρώ, που διεκδικεί η Χίος, είναι ανταγωνιστικό ενώ ένα «μεγάλο» στοίχημα είναι η ενεργή συμμέτοχη των καταστηματαρχών  σε αυτό, ανέφερε ο Παντελής Λεγάτος, συμπληρώνοντας ότι η συναίνεση που απαιτείται για να αναμορφωθούν με μια ενιαίο σχεδιασμό οι προσόψεις  των καταστημάτων αγγίζει το 70%.

Από τα χρήματα αυτά τις  400.000 ευρώ θα διαχειριστεί το επιμελητήριο και το 1.500.000 ο δήμος προκειμένου να προχωρήσει σε αναπλάσεις των οδών, όπως πεζοδρομήσεις , φωτισμό  κ.α

Την δική του συναίνεση έχει δώσει αρχικά ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου με την Βικτωρία Αμπαζή να διευκρινίζει ότι η πρόταση για την εκπόνηση μελέτης προκειμένου να ενταχτεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα η Χίος είχε γίνει στον εμπορικό σύλλογο που όμως δεν θα  μπορούσε να την διαχειριστεί λόγο έλλειψης καταρτισμένου υπαλλήλου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ενημέρωση των καταστηματαρχών από τον τεχνικό σύμβουλο του επιμελητήριου Γιώργο Επιτροπάκη, ενώ καταλυτική ημερομηνία για την υποβολή της πρότασης είναι η 17η Σεπτέμβρη με πιθανότητα παράτασης.

 

ta_shedia_dimotikis_arhi-_epimelitirioy-emporikoy_syllogoy_hioy_gia_anoikto_kentro_emporioy

Σχετικά Άρθρα