Διερευνητική σύσκεψη για κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 14/02/2022 - 13:23

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, διερεύνησαν σήμερα σε σύσκεψη φορέων ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας.

Στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, παρουσία φορέων όπως, το Επιμελητήριο Χίου, το Εργατικό Κέντρο Χίου, το ΣΕΣΝΟΧ κ.α., συζητήθηκαν θέματα όπως το κλείσιμο καταστημάτων και η κήρυξη στάσης εργασίας προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση εργαζόμενοι.

Να σημειώσουμε ότι η κινητοποίηση έχει οριστεί από τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για τις 23 Φεβρουαρίου, με ταυτόχρονη διαμαρτυρία σε Χίο και Λέσβο, ενω η σύσκεψη θα επαναληφθεί την Πέμπτη με συμμετοχή και άλλων φορέων.

Σχετική με τη σύσκεψη είναι η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου καλεί όλους του κατοίκους του νησιού μας, τον Δήμο, τα τοπικά συμβούλια, τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς όλων των κλάδων, τα πολιτιστικά σωματεία, σε Παγχιακή συγκέντρωση σε συντονισμό με τους κατοίκους της Λέσβου και την περιφέρεια Β. Αιγαίου στον κοινό μας αγώνα, στις 23 Φλεβάρη στην πλατεία Βουνακίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Τους καλούμε όλους να βγάλουν ανακοινώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Διατρανώνουμε τη θέλησή μας ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Λέμε ένα δυνατό Όχι στην κρατική τρομοκρατία και στον κυβερνητικό αυταρχισμό!

Απαιτούμε:

• Καμιά δομή «φιλοξενίας - φυλακή» στα νησιά μας. Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες. Ούτε στο Θόλος, ούτε στην ΒΙΑΛ ούτε πουθενά πάνω στο νησί. Μόνο μία εγκατάσταση καταγραφής και ταυτοποίησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

• Τα χρήματα που προορίζονται για τις υπερδομές-φυλακές , να δοθούν στην πραγματική ανάπτυξη των νησιών με έργα υποδομών.

• Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εναντίον όσων αγωνίστηκαν και κατά την εισβολή των ΜΑΤ στα νησιά μας Χίο και Λέσβο και οι πρόσφατες με την απόβαση που επιχειρήθηκε την μέρα των Θεοφανίων».

syskepsi_gia_kinitopoiiseis_logo_metanasteytikoy

Σχετικά Άρθρα