Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Διημερος εορτασμός του Αγ. Νικολάου στις Οινούσσες

Και αφή Χριστουγεννιάτικου δέντρου το απόγευμα της Παρασκευής
Τρί, 03/12/2019 - 10:54

Σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσει την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στις Οινούσσες, στα πλαίσια του εροτασμού του πολιούχου του νησιού, Αγίου Νικολάου.

Νωρίτερα στις 6μμ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντας Ναό, ενώ στις 8 μ.μ. θα γίνει στην αίθουσα «Μαρίας Λαιμού», αφή Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τον εφημέριο του Ναού, το Δήμο και τον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών», κορυφώνονται την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναο Αγίου Νικολάου ιερουργούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, τη λιτάνευση του ιερού λειψάνου και εικόνας του Αγίου και την ρίψη στεφάνου στη θάλασσα για τους άταφους ναύτες.

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 20:45

Ο καλός μας καθηγητής, ο ... Ίμβριος Τάσσος Φούτσος έφυγε απ' την ζωή.

Η ΕΛΜΕ για τον θάνατο του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Χίου εκπροσωπώντας σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού μας, εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του εκλεκτού, πρώην συναδέλφου Καθηγητή Μαθηματικών  Αναστάσιου Φούτσου, που τόσο πρόωρα και απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας.

Ο κύριος Τάσος όπως όλοι τον γνωρίζαμε, ήταν υπόδειγμα ήθους και αφοσίωσης εκπαιδευτικού. Υπηρέτησε με συνέπεια, επιστημονική επάρκεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια το λειτούργημά του  επί σειρά ετών δίνοντας τον αγώνα του μέσα στις αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής σε σχολικές μονάδες του νησιού, καθώς και Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χίου. Υπήρξε ένας  εξαιρετικός παιδαγωγός, ένας υπέροχος συνεργάτης και κυρίως ένας σπάνιος, αληθινός Άνθρωπος που τιμούσε με την ήρεμη χαμογελαστή παρουσία και το ήθος του το χώρο της εκπαίδευσης και την τοπική κοινωνία.

Τιμώντας τη μνήμη του, το ήθος και την πολυετή προσφορά του, το ΔΣ αποφάσισε: αντί στεφάνου να καταθέσει ένα συμβολικό ποσό  για τη ενίσχυση κοινωφελούς σκοπού, να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στη νεκρώσιμη ακολουθία και να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στoν τοπικό τύπο.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Καλό σου ταξίδι κύριε Τάσο.  Η τεράστια προσφορά σου στην εκπαίδευση αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας"