Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Δήλωση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για τη δημιουργία κλειστού κέντρου σε περιοχή του Δήμου Σιντικής

Σάβ, 07/03/2020 - 20:12

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μετά την κοινή δήλωση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Σιντικής (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) και της κοινής δήλωσης των Βουλευτών Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, για την δημιουργία κλειστού κέντρου σε περιοχή του Δήμου Σιντικής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις. Το παράδειγμα του ακριτικού Δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας»

Σημείωση για συντάκτες:

⦁    Κοινή δήλωση Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Σιντικής Σερρών για τη δημιουργία κλειστής δομής

Εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα…
Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή «Κλειδί», αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του Δήμου.

ΦΩΤΗΣ ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
ΖΗΣΗΣ ΛΟΥΓΓΟΣ
ΟΛΓΑ ΦΥΤΑΓΚΟΥΡΙΔΟΥ
ΙΩΣΗΦ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

⦁    Κοινή δήλωση Βουλευτών Σερρών Νέας Δημοκρατίας

Εδώ και δέκα ημέρες, η Ελλάδα πολιορκείται από χιλιάδες ανθρώπους τους οποίους η Τουρκία κατευθύνει οργανωμένα στα ανατολικά μας όρια. Η Αστυνομία, ο στρατός, το Λιμενικό, αλλά και οι κάτοικοι στον Έβρο και στο Αιγαίο περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης. Κι οι ελάχιστοι εισβολείς, συλλαμβάνονται αμέσως.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτοί οι παράνομοι επιδρομείς δεν δικαιούνται, ούτε θα λάβουν άσυλο. Θα κρατηθούν και θα απελαθούν. Γι’ αυτό, μάλιστα, κατασκευάζονται δύο κλειστές δομές: Μία στην Αττική και μία στις Σέρρες. Οι άνθρωποι αυτοί, που ήλθαν για να μείνουν, θα οδηγηθούν εκεί για να φύγουν.

Ειδικότερα για το κλειστό κέντρο της περιοχής μας, αρχικά επελέγη το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο Μετανάστευσης για τον σκοπό αυτό. Ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία όμως, τελικά ορίστηκε μία εναλλακτική τοποθεσία.

Στηρίζουμε αυτήν την επιλογή. Είναι η μόνη λύση και η ελάχιστη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο νομός μας στην δοκιμασία την οποία υφίσταται ολόκληρη η Ελλάδα. Ο πατριωτισμός δεν πρέπει να εκδηλώνεται μόνο στις Καστανιές και στα νησιά, αλλά παντού όπου ζουν κι αναπνέουν Έλληνες. Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Με κατανόηση και αποφασιστικότητα. Και όταν η χώρα μας ζητά την συμπαράσταση των άλλων κρατών της Ευρώπης, οφείλουμε πρώτα εμείς να την αποδεικνύουμε μεταξύ μας. 

Αυτές τις στιγμές όλοι πρέπει να αισθανόμαστε Ακρίτες. Οι Σερραίοι αναλαμβάνουμε το μερίδιο της εθνικής ευθύνης μας. Στεκόμαστε δίπλα στον Έβρο και στα νησιά, που δοκιμάζονται. Και θέτουμε την πρόσκαιρη αναστάτωση της καθημερινότητάς μας στην υπηρεσία του κοινού στόχου. Λέμε ένα μεγάλο «ναι» σε αυτό που μας ζητά σήμερα η πατρίδα. 

Κώστας Αχ. Καραμανλής
Φωτεινή Αραμπατζή
Τάσος Χατζηβασιλείου
Θεόφιλος Λεονταρίδης
 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 09:38

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο στην προκυμαία, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ιδιόκτητης του ΙΧ, που βρίσκεται στην Χίο για διακοπές, σταμάτησε προσωρινά έξω από το κατάστημα «Κουλουράδες»  και την ώρα που πήγε να ξεκινήσει ξέσπασε φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν  2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσβησαν την φωτιά, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές στο όχημα.

Ο δρόμος έκλεισε προσωρινά, από το Λιμεναρχείο Χίου, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Π.Υ ενώ άμεσα, μετά την κατάσβεση ,με εντολή του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκου Ζωάννου το οδόστρωμα καθαρίστηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.