Διπλάσιες κλίνες covid 19 σε 2 εβδομάδες στο Νοσοκομείο

Μετά από δωρεά δυο οικίσκων από τον Υπ. Μετανάστευσης και χρηματικού ποσού από τον Μητροπολίτη για τη διαμόρφωσή τους
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 28/12/2020 - 13:12

Αύριο αναμένεται να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Χίου δύο οικίσκοι από τη ΒΙΑΛ ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Νοσοκομείου με τον Υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη προκειμένου να αξιοποιηθεί η δωρεά του Μητροπολίτη Χίου από το Αντιφυματικό Ταμείο και να διαμορφωθούν κατάλληλα για να μπορέσουν να αυξηθούν οι προς διάθεση κλίνες -εκτός κλινικών Σκυλιτσείου- για νοσηλεία ασθενών με covid 19.

Το παραπάνω ανέφερε πριν λίγο από το Ράδιο «Αλήθεια» η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, λέγοντας ότι εντός 15νθημέρου εκτιμά ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για να είναι έτοιμες οι δύο νέες μονάδες.

«Μέχρι τώρα», είπε η κα Κανταράκη, «από τον Μητροπολίτη γι’αυτό το σκοπό έχουν διατεθεί περί τις 61.000 ευρώ»!

«Έχουμε ήδη 15 κλίνες και θα προστεθούν άλλες 14 στους δύο αυτούς οικίσκους», τόνισε και εξήρε τις προσπάθειες της τεχνικής τους υπηρεσίας χάρη στις οποίες έχουν καταφέρει να νοσηλεύονται σε αυτόνομους χώρους οι ασθενείς με κορωνοϊό και να μην επηρεάζονται οι υπόλοιπες κλινικές του οργανισμού.

Σήμερα στο Νοσοκομείο της Χίου νοσηλεύονται 10 ασθενείς με κορωνοϊό και αύριο κάποιοι από αυτούς αναμένεται να λάβουν εξιτήριο.

 

diplasies_klines_koronoioy_se_evdomades_sto_nosokomeio_hioy

Σχετικά Άρθρα